Află din rândurile următoare care sunt alimentele interise în timpul postului intermitent.
Postul intermitent este un proces la care multe persoane apelează pentru a scădea în greutate, fiind foarte eficient pentru a arde grăsimile în mod natural și a combate sentimentul de foame și mâncatul haotic.
Cu toate acestea, însă, pe lângă pauzele semnificative pe care le facem între mese, este foarte important și ceea ce mâncăm în intervalul de timp în care avem voie să facem acest lucru, deoarece, dacă nu consumăm alimente sănătoase, rezultatele pe care le așteptăm în urma acestui proces vor întârzia să apară.
Descoperă din rândurile următoare care sunt cele 10 alimente interzise în timpul postului intermitent, care pot anula toate eforturile tale de pierdere în greutate.
Covrigi
Postul intermitent ne ajută să ardem grăsimile în mod natural, scăzând astfel insulina din corp.
Mai mult decât atât, faptul că nivelul de zahăr din sânge crește foarte rapid va genera ulterior o scădere tot la fel de rapidă a acestuia, care duce la o lipsă de energie din corp și la dorința de a mânca mai mult decât de obicei, fapt care va fi contradictoriu cu rezultatele pe care le așteptăm de
la postul intermitent.Cartofi prăjiți
Despre cartofii prăjiți cred că toată lumea știe cât de nocivi poți fi aceștia pentru sănătatea organismului nostru, dar și pentru procesul de scădere în greutate. Pe lângă faptul că atunci când vine vorba de cartofi, acesta are o cantitate semnificativă de amidon, dacă mai este și prăjit în baie de ulei, acest aliment reprezintă o adevărată bombă calorică, ce crește în mod semnificativ nivelul de insulină din corp.
Fulgi de ciocolată
O mică bucățică de ciocolată nu va avea niciun efect asupra obiectivului tău, dar atunci când consumăm o bucățică de ciocolată intervine mai mult un efect psihologic, care ne face să mâncăm mai mult decât o bucățică, iar acest lucru va avea cu siguranță efecte negative asupra postului intermitent.
Un sfert de cană de fulgi de ciocolată are aproximativ 26 de grame de zahăr adăugat, iar acest lucru este echivalentul cu două linguri de zahăr, ceea ce reprezintă foarte mult pentru
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Sucul de fructe
Sucul de fructe, fie că vorbim despre cel cumpărat din comerț sau de cel făcut în casă, ar trebui evitat în timpul postului intermitent din cauza cantității ridicate de carbohidrați, mai exact 26 de grame, din care 20 provin doar din zahăr.
Chiar dacă ne gândim că sucul făcut în casă în care nu adăugăm niciun fel de zahăr sau îndulcitor este foarte sănătos și nu ne face niciun rău organismului, ei bine, prin procesul de stoarcere al fructelor eliminăm de fapt fibrele din ele și consumăm fructoza,
care înseamnă de fapt tot zahăr.Pastele
Pastele sunt făcute din făină procesată, care înseamnă o cantitate semnificativă de carbohidrați.
O ceașcă de paste are aproximativ 37 de grame de carbohidrați, iar o porție de paste are aproximativ 74 de grame de carbohidrați, ceea ce înseamnă o încărcătură glicemică de 26, care reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea organismului nostru și în principiu pentru obiectivul nostru de a scădea în greutate prin intermediul postului intermitent.
Mai mult decât atât, majoritatea persoanelor consumă pastele ca ultima masă din zi, fapt care duce la creșterea zahărului din sânge chiar înainte de culcare ce poate cauza o creștere bruscă a insulinei din corp, dar și a cortizolului, hormonul stresului, care are ca efect distrugerea calității somnul. De asemenea, nivelul crescut de cortizol din organism are legătură cu creșterile de greutate din jurul abdomenului.
Orez
Atunci când vine vorba de orez trebuie să știm că o cană de orez alb gătit are o încărcătură glicemică de 37, iar orezul bun are doar 20. Astfel, atunci când vine vorba să alegem între cele două ar fi bine să alegem a două variantă.
Înghețata
Înghețata reprezintă o combinație de grăsimi și zahăr, care este o adevărată bombă calorică pentru organismul tău. Mai mult decât atât, de fiecare dată când mâncăm înghețată, de fapt, mâncăm un aliment bogat în substanțe de care corpul nostru nu are nevoie, fapt care poate duce la dependență.
Brânză cu biscuiți
Citește și: Alimente nocive organismului. Piese de puzzle ale sănătății compromise!
Atunci când vorbim despre brânză simplă trebuie să înțelegem că este o sursă foarte bună de proteine și grăsimi bune, care ne ajută să ne creștem hormonii de sațietate și să ne stabilizăm nivelul zahărului din sânge. Din păcate, însă, multe persoane combină brânza cu biscuiți, care sunt făcuți din făină rafinată și au o cantitate semnificativă de carbohidrați, fapt care duce la creșterea nivelului de insulină din corp.
Snacksuri
Atunci când vorbim despre snacksuri ne referim de fapt la o paletă largă de alimente nesănătoase din care putem alege. De aceea, este indicat să le evităm de tot în viața de zi cu zi, dar mai ales în timpul postului intermitent deoarece sunt făcute din carbohidrați, care nu cresc hormonii de sațietate și ne fac să consumăm din ce în ce mai mult, chiar dacă nu ne este neapărat foame.
Batoanele proteice
Batoanele proteice promovează gustările dintre mese, mâncarea excesivă și de fiecare dată când consumăm aceste batoane, în organismul nostru crește hormonul care depozitează insulina, fapt care duce la creșterea acesteia atunci când consumăm alte alimente care în mod normal nu ar face acest lucru.
De aceea, specialiștii în domeniu recomandă ca în timpul postului intermitent să consumăm doar 2-3 mese pe zi, fără gustări.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.