Tiramisu cu cremă de mascarpone și căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tiramisu cu cremă de mascarpone și căpșune.
Rețetă de Tiramisu cu cremă de mascarpone și căpșune
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Explorarea savoarei. Cele 9 alimente sănătoase fără carbohidrați și zahăr
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro
Citește și: Rețetă de smoothie care te va umple de energie
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o ora
Rețeta este pentru 4 persoane
Citește și: Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”- stirilekanald.ro
Ingrediente
- 600 g brânză mascarpone
- 500 g pișcoturi pentru tiramisu
- 5 gălbenușuri de ou
- 200 g zahar granulat
- cacao neagra pudra (pentru decorat)
- 300 ml cafea făcută
- 20 ml lichior (opțional)
- O esență de migdale
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar
Mod de preparare
- In primul si-n primul rand, tot ce trebuie sa facem este sa începem prin a pune cele 5 gălbenușuri de ou într-un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom adăuga si cele 200 de grame de zahar granulat, puțin cate puțin in timp ce amestecam cu mixerul pana devine o consistență cremoasa si s-a dizolvat zaharul in gălbenușuri, cat mai mult cu putință.
- In continuare, tot ce trebuie sa faceți este sa turnați cafeaua răcită într-o farfurie adâncă si pregătiți o tava dreptunghiulara in care veți așeza pișcoturile pentru tiramisu. Mai întâi, puneți pișcoturile în cafea doar pe o parte, rand pe rand, însă asigurându-vă că nu le înmuiați complet, cel mai bine, nu le lăsa în cafea mai mult de 2 secunde, deoarece pișcotul va absorbi rapid din cafea si se va dizolva complet și ușor.
- A venit momentul sa așezați pișcotul înmuiat în cafea, rand pe rand, unul lângă celălalt pentru a acoperi toată suprafața tăvii, dar cu partea uscată a acestuia în sus, dat fiind faptul ca suprafața pe care vei aplica crema de mascarpone trebuie să fie uscată. Stratul se acoperă cu 3/4 din crema, se mai pune un strat de pișcoturi din cafea, iar deasupra celui de-al doilea strat se pune crema rămasă.
- Se presară deasupra pudra de cacao, un strat generos, cat sa acopere toată suprafața sa, apoi se pune la frigider pentru cel puțin 2 ore. După acest interval de timp, vom scoate desertul de la frigider, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.