Pizza cu pui făcută în casă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Pizza cu pui făcută în casă.
Rețetă de Pizza cu pui făcută în casă
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Brioșe cu vanilie și ciocolată. Alege-o pe care vrei!
Citește și: Tort Napoleon. Cât mai multe straturi de savoare!
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 20 de grame drojdie proaspătă
- 600 de grame făină
- 300 ml apă caldă
- 1 linguriță sare
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță busuioc uscat
Ingrediente pentru topping
Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro
- 2 bucăți de piept de pui fără piele şi os, tăiat cuburi
- 400 de grame mozzarella
- 50 de grame spanac, optional
- 4 linguri ketchup
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- In primul si-n primul rand, tot ce trebuie sa facem este sa sfărâmăm drojdia într-o farfurie și se adaugă sarea, după gust. Se amestecă cu o furculiță până se omogenizează.
- In continuare, trebuie sa puneți făina într-un bol, faceți o mică gaură în centru și adăugați drojdia, apa, zahărul, uleiul, oregano și busuioc.
- După ce a trecut timpul, apăsați aluatul pentru a elimina aerul. Folosind mâinile unse cu ulei de măsline, modelați aluatul într-un cerc de dimensiunea dorită.
- Separat, se condimentează puiul cu sare și piper negru măcinat, după gust și se prăjește la foc mediu până se rumenește. Se încinge o cantitate potrivita de ulei de măsline într-un wok si se adaugă aluatul. Coaceți la foc mediu până când la suprafața aluatului se formează bule mici, iar fundul este ferm. Imediat apoi, scoateți aluatul, întindeți ketchup peste tot, apoi acoperiți cu pui și la sfârșit cu brânză mozzarella, după gust si preferințe. Așezăm aluatul pe tava si ulterior, pe grătarul de sus al cuptorului la 200°C timp de 10 minute sau pana când observam ca mozzarella este topita si aurie.
- După acest interval, scoatem tava din cuptor, lăsăm la rece câteva minute, apoi adăugăm frunzele de spanac, opțional, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta buna!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.