Află din rândurile următoare care este rețeta de papanași a bunicuței Gherghina.
Bunica Gherghina este una dintre cele mai îndrăgite bunicuțe de pe rețelele de socializare, fiind cunoscută pentru talentul său culinar, dar și pentru felul său de a fi, mereu cu zâmbetul pe buze.
Astfel, femeia împărtășește adesea cu urmăritorii săi din mediul online secretele sale culinare, făcând demonstrații chiar pe contul său de TikTok. Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, cum prepară papanașii.
Rețetă de papanași
Ingrediente pentru papanași:
Citește și: Rețeta de gogoși a mamei Geta. Preparatul delicios prin care mama Geta își răsfață copiii și nepoții!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Potrivit informațiilor oferite de bunica Gherghina, pentru a pregăti papanașii avem nevoie de următoarele ingrediente:
- dulceață de vișine
- o linguriță de bicarbonat
- 400 de grame de brânză dulce
- 13 linguri de făină
- 6 linguri de zahăr
- sare
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- smântână
- 2-3 ouă
Mod de preparare:
Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este foarte simplu, iar potrivit spuselor sale, rezultatul este unul de-a dreptul delicios.
„ Punem toate ingredientele într-un bol, prima dată brânza dulce de vaci. Dacă ouăle sunt mici, punem 3 ouă, dacă sunt mari, punem doar două.
Apoi un praf de sare, 6 linguri de zahăr, două plicuri de zahăr vanilat, o linguriță de bicarbonat și acum le amestecăm bine.
După ce am amestecat bine ingredientele: brânza, ouă și cu zahăr, punem 13 linguri de făină, dar nu o punem toată odată. Punem pe rând, câte trei, câte patru, dar țineți cont de 13 linguri de făină. Am pus prima dată 4 linguri. Nu punem toată făina odată, o punem pe rând. Am pus ultimele linguri de făină și luăm la frământat cu mâna. Lăsăm aluatul să se odihnească 10 minute, după care începem să modelăm papanașii.
Ulterior, după ce papanașii sunt gata, punem biluțele deasupra covrigelului, iar apoi îi ornăm cu dulceață și cu smântână. Poftă bună!