Misterele culorilor scumpe. Cele mai comune greșeli în asortarea culorilor și cum să le evităm

greseli in asortarea culorilor
Cele mai comune greșeli în asortarea culorilor și cum să le evităm

Culorile ne pot da uneori bătăi de cap, atunci când vine vorba despre ținutele alese. Însă știați care sunt cele mai comune greșeli?

Aflați din rândurile următoare care sunt cele mai comune greșeli atunci când vine vorba despre asortarea culorilor, dar și cum le putem evita. 

asortare culori haine femei
Cele mai comune greșeli în asortarea culorilor și cum să le evităm[Sursa foto: freepik]

 

3.Ținuta întreagă bej 

Pe locul 3 se află ținuta întreagă bej. Aceasta este o combinație foarte ușor de făcut, în ceea ce privește culorile, fiind extrem de elegantă și de în tendințe.

Nuanța de bej poate să fie una mai deschisă, una echilibrată, sau una mai închisă. Cu toate acestea, în momentul în care ne alegem temperatura nuanței de bej pe care să o purtăm într-o ținută, dat fiind faptul că în momentul în care alegem 2 temperaturi diferite ale acestei nuanțe, facem din start o greșeală de stil. În momentul în care alegem să purtăm un pulover bej rece și o pereche de pantaloni bej cald, vom simți din start o lipsă de coordonare și nu vom avea o ținută coerentă din punct de vedere al culorilor.
Nu este nimic greșit în a alcătui o ținută întreagă din această nuanță de bej, însă cu toate acestea ar trebui să ne asigurăm de faptul că nuanțele sunt alese așa cum trebuie pentru ca ținuta să fie în concordanță atunci când vine vorba despre piesele vestimentare luate separat, iar ulterior împreună. Și atunci când este vorba despre o combinație de culori monocromatice De diferite nuanțe de bej, în acest caz, trebuie să acordăm o atenție sporită, dat fiind faptul că se pot face greșeli din cauza diferențelor uriașe de temperatură.
Astfel, pentru a ne asigura că ținuta noastră formată doar din nuanțe bej va funcționa așa cum trebuie, trebuie să ne asigurăm că toate articolele vestimentare se află într-o extremă sau în alta, iar în cazul în care ne dorim să le combinăm, ar trebui să ne asigurăm că nuanța este totuși aceeași, chiar dacă este puțin mai rece sau mai caldă. Pe scurt, atunci când ne dorim să avem o ținută întreagă bej, ar trebui să ne asigurăm că nuanța acestei culori este pe o singură linie sau măcar pe linii asemănătoare. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Culoarea toamnei. Cum să iți revitalizezi garderoba cu cele 6 nuanțe incendiare din tendința actuală

cum evitam reseli de culoare
Cele mai comune greșeli în asortarea culorilor și cum să le evităm[Sursa foto: freepik]

Citește și: Descoperă eleganța culorilor. Ghidul combinării perfecte a nuanțelor în garderoba ta

2.Ținuta întreagă gri 

Pe locul 2 se află ținuta întreagă gri. Înainte de toate, important de menționat este faptul că există 3 grupuri de culori primare, secundare și terțiare, cele primare fiind roșu, galben și albastru, cele secundare fiind formate din amestecul a doua culori primare, reieșind astfel portocaliu, violet și verde, iar în cele din urmă regăsim și culorile terțiare, puțin mai complicate de altfel, fiind totodată și cele care creează un impact asupra stilului personal.

Astfel, în momentul în care ne dorim să avem ținute mai sofisticate decât de obicei, ar trebui să includem aceste culori terțiare în garderobă, mai exact acestea se mai numesc și culori dezactivate, dat fiind faptul că au un procent de culoare gri în interiorul acestora. De aici și până la a asocia arta clasică, atunci când vine vorba despre imaginile și picturile renascentiste este doar un pas, dat fiind faptul că se pot observa în acestea culorile terțiare dezactivate, ne existând culori de galben sau portocaliu strălucitor și vibrant.
Prin urmare, regula menționată anterior, cea legată de faptul că ar trebui să diferențiem ținutele în culori calde, de cele în culori reci, sau chiar dacă ne dorim ca întreaga noastră ținută să fie gri însă din culori mai închise sau deschise, o putem face cu succes numai în cazul în care alegem să asortăm articolele vestimentare care fac parte din aceeași categorie de nuanță, însă fiind doar una mai deschisă sau închisă, diferența nefiind atât de notabilă. 

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

verde cu maro se asorteaza
Cele mai comune greșeli în asortarea culorilor și cum să le evităm[Sursa foto: freepik]

1.Ținuta crem cu roz 

Pe locul unu se află ținuta crem cu roz. Această combinație de culoare este una făcută cu succes, dat fiind faptul că va alcătui o ținută foarte echilibrată și liniștitoare. Pentru a adăuga ținutei crem un plus și atunci când vine vorba despre eleganță, dar și despre tonurile de crem, putem adăuga cu succes anumite articole vestimentare de un roz pudrat, pentru că vor atrage atenția instantaneu, adăugând o pată de culoare întregii ținute și o vor scoate din anonimat cât mai bine cu putință, păstrând totuși eleganța de care are nevoie. Astfel, chiar dacă puteți avea impresia că adăugarea acestei culori la ținută o va duce într-o direcție greșită, lucrurile stau cu totul și cu totul diferit, dat fiind faptul că îi va aduce o îmbunătățire potrivită, bineînțeles dacă se păstrează regula menționată anterior la celelalte 2 ținute, legată de faptul că nuanțele trebuie să fie păstrate în aceeași direcție, iar în momentul în care nuanța de crem este una caldă, așa ar trebui să fie păstrată și cea de roz, iar în cazul în care nuanța de crem este una rece, așa ar trebui să fie păstrată și cea de roz. 

roata culorilor
Cele mai comune greșeli în asortarea culorilor și cum să le evităm[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Stilul impecabil al femeilor elegante. Cele 10 alegeri de ținute interzise de sărbători

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Cine este actorul care dă viață personajului principal Serhan Soysalan, din noul serial „Inimă rebelă”. Publicul l-a cunoscut deja pe Yurdaer Okur în producția „Secrete de familie”, în care a jucat rolul Procurorului Turgut Ali

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies