Cele mai intruzive 10 intrebări pe care nu ar trebui niciodată să le adresezi

Cele mai intruzive 10 intrebări pe care nu ar trebui niciodată să le adresezi
Cele mai intruzive 10 intrebări pe care nu ar trebui niciodată să le adresezi

Intrebările au și ele rostul lor. Însă știați care sunt cele pe care ar trebui să le evitați cu orice preț?

Aflați din rândurile următoare care sunt 10 dintre întrebările cele mai intruzive, pe care cu siguranță nu ar trebui să le punem niciodată.  

 

10. Câți ani ai?

Pe locul 10 se află întrebarea “Câți ani ai?”. Este extrem de nepotrivit să întrebăm acest lucru, chiar dacă întrebarea respectivă este adresată unui bărbat sau unei femei. Excepția o fac poate copiii, însă atunci când vine vorba despre un bărbat sau despre o femeie, cu siguranță ar trebui să evităm să punem această întrebare, în special dacă respectiva persoană are, bineînțeles, peste

vârsta de 18 ani. Este cunoscut deja faptul că este nepotrivit să punem această întrebare, în special dat fiind faptul că anumite persoane nu-și dezvăluie vârsta pentru anumite motive personale, iar odată ce o vei pune, cu siguranță vei crea o atmosferă destul de inconfortabilă în jurul tău, chiar și în cazul bărbaților. Aceștia nu se simt confortabil întotdeauna să discute despre vârsta lor, în ciuda faptului că sunt bărbați, iar de obicei această întrebare este mai sensibilă pentru femei. 

Citește și: Accesorizare de toamnă. Cum să iți completezi stilul cu cele 9 tendințe must-have

Cele mai intruzive 10 intrebări pe care nu ar trebui niciodată să le adresezi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Culoarea toamnei. Cum să iți revitalizezi garderoba cu cele 6 nuanțe incendiare din tendința actuală

9. Ai luat în greutate? 

Pe locul 9 se află întrebarea “Ai luat în greutate?”.

Și aceasta este una dintre întrebările pe care ar trebui să le evităm cu orice preț, să le punem, din simplul motiv că automat, persoana căreia i-am adresat această întrebare va crede că o considerăm grasă sau că s-a îngrășat și este un lucru absolut oribil pentru a-l face cuiva. Excepția o face cazul în care persoana respectivă chiar își dorea să se îngrașe și ești conștient de acest lucru, însă în general majoritatea persoanelor nu își doresc să ia în greutate, motiv pentru care nu ar trebui sub nicio formă să adresăm această întrebare, dat fiind faptul că nu ar
trebui să semnalăm nimănui creșterea în greutate, chiar dacă aceasta există. 

Cele mai intruzive 10 intrebări pe care nu ar trebui niciodată să le adresezi[Sursa foto: freepik]

8. Ești însărcinată? 

Pe locul 8 se află întrebarea “Ești însărcinată?”. Că tot am pomenit despre creșterea în greutate, și această întrebare are legătură cu acest aspect, dat fiind faptul că, chiar dacă o femeie este însărcinată, dacă dorea ca noi să aflăm, ne spunea acest aspect, iar dat fiind faptul că nu a făcut-o, poate însemna că nu își dorește ca noi să știm acest aspect sau pur și simplu nu este însărcinat.

Astfel, în momentul în care adresăm această întrebare vom crea de asemenea o atmosferă destul de deranjantă în jurul nostru și o vom face pe această persoană să se simtă extrem de inconfortabil. Acest aspect este valabil în special în cazul persoanelor pe care nu le cunoaștem, iar curiozitatea nu poate să stea la locul ei, ceea ce ne face să adresăm această întrebare fără să gândim de 2 ori înainte.
Cu toate acestea, este cunoscut deja faptul că oamenii sunt extrem de diferiți, iar unele persoane își vor dori să aducă acest aspect în discuție, în timp ce altele nu. În cazul în care femeia respectivă este însărcinată, cu siguranță va menționa acest lucru în conversația voastră, iar dacă nu o face, cu siguranță nu ar trebui să o întrebi tu asta. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cele mai intruzive 10 intrebări pe care nu ar trebui niciodată să le adresezi[Sursa foto: freepik]

7. De ce ești încă singură?+ Când te căsătorești?

Pe locul 7 se află întrebările “De ce ești încă singură?” și “Când te căsătorești?”. Este cunoscut deja faptul că aceste întrebări creează disconfort în momentul în care sunt adresate, fiind întrebări absolut stupide, din partea persoanelor care cred că este complet normal sau potrivit să întrebe acest aspect, chiar dacă întrebarea este adresată în mediul online sau fizic, de către prieteni, familie sau chiar și persoane străine. Există persoane care își doresc cu orice preț să afle anumite aspecte despre viața ta personală, așa că nu se gândesc de 2 ori înainte să te întrebe toate aceste lucruri, chiar dacă țin doar de viața ta personală și de stricta ta alegere dacă vrei să le împărtășești cu ei sau nu. Cu alte cuvinte, este extrem de nedrept să punem această întrebare, la mijloc fiind poate motive personale pentru care acea persoană alege să fie singură sau să nu se căsătorească, aspect care nu trebuie să îi fie reamintit de fiecare dată când se întâlnește cu cineva. 

intrebari pentru femei
Cele mai intruzive 10 intrebări pe care nu ar trebui niciodată să le adresezi[Sursa foto: freepik]

6. Ce părere ai despre...? 

Pe locul 6 se află întrebarea “Ce părere ai despre...?”. Aici este vorba în special despre persoanele care doresc să afle de la tine părerea personală în legătură cu un subiect destul de controversat și actual. Indiferent de faptul că este vorba despre un subiect care ține de politică, economie, religie și așa mai departe, cu siguranță este unul foarte controversat, întrebare care cu siguranță nu ar trebui să fie adresată, pentru că nu vom face nimic altceva decât să o punem într-o anumită lumină, nefavorabilă, respectiva persoană. Unele persoane fac acest lucru dinadins, tocmai pentru a îți testa inteligența și a te pune într-o lumină proastă în cazul în care nu ești la curent cu respectivul subiect. Este extrem de nepoliticos să punem această întrebare, iar în cazul în care o primim, ar trebui să găsim modalități de a ieși din respectiva conversație. 

Cele mai intruzive 10 intrebări pe care nu ar trebui niciodată să le adresezi[Sursa foto: freepik]

5. Cât a costat?+ A fost scump? 

Pe locul 5 se află întrebarea “Cât a costat?” și “A fost scump?”. Bineînțeles că există și o excepție pentru a adresa aceste 2 întrebări, atunci când te afli cu prietenii apropiați, iar în cazul în care nu ești prieten apropiat cu o respectivă persoană, cu siguranță nu ar trebui să îi adreseze aceste întrebări. Nu este politicos să întrebi pe cineva cât costă anumite lucruri pe care le are, nu este politicos să vorbești despre bani în general, așa că ar trebui să eviți cu orice preț acest subiect. În cazul în care totuși îți dorești să afli prețul unui anumit produs, ar trebui să-ți iei frumos telefonul și să îl cauți pe internet, dat fiind faptul că, cu siguranță îl vei găsi, aceasta fiind o abordare mult mai elegantă în privința acestor 2 întrebări, pentru a evita cu orice preț atmosferă destul de incomodă pe care o vei crea în cazul în care vei pune aceste întrebări direct. 

cele mai intruzive intrebari
Cele mai intruzive 10 intrebări pe care nu ar trebui niciodată să le adresezi[Sursa foto: freepik]

4. Sunt naturale/originale? 

Pe locul 4 se află întrebarea “Sunt naturale/originale?”. Aici poate să fie vorba fie despre o bijuterie, fie despre un accesoriu, fie despre propriul corp, sau chiar despre păr. Cu toate acestea, chiar și în cazul în care anumite aspecte nu sunt reale sau originale, cu siguranță persoana respectivă nu va recunoaște, excepția poate o face culoarea părului, însă cu toate acestea tot ar trebui să evităm aceste întrebări. Cu siguranță persoanele respective nu vor dori să evidențieze acest lucru, chiar dacă anumite produse nu sunt originale sau naturale, din cele pe care le dețin sau chiar dacă sunt originale, poate își doresc să păstreze acest aspect pentru ei. De asemenea, anumite persoane poate sunt extrem de sensibile în privința anumitor subiecte și nu își doresc să dezvăluie detalii sau pur și simplu nu sunt deschise să vorbească. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

intrebari interesante
Cele mai intruzive 10 intrebări pe care nu ar trebui niciodată să le adresezi[Sursa foto: freepik]

3. O să mănânci tot? 

Pe locul 3 se află întrebarea “O să mănânci tot?”. Se poate întâmpla ca într-una din zile să ne fie pur și simplu mai foame decât în altele sau să mâncăm pe sistem nervos, iar fix atunci apare o persoană care să ne pună această întrebare. Acest aspect poate să devină cu adevărat frustrant, mai ales dacă suferiți de o anumită tulburare de alimentație sau poate țineți o dietă, aspect care vă va face să vă simțiți extrem de rău în legătură cu acest aspect, fiind subliniat de respectiva persoană. Bineînțeles că atunci când ajungem într-un restaurant nu trebuie nici să ne comandăm porți extrem de mari, dorind să ne păstrăm eleganța, dar și dat fiind faptul că nu vom putea mânca atât de mult, însă indiferent de decizia luată în acest sens, nimeni nu ar trebui să ne pună această întrebare pentru că este extrem de nepoliticoasă. 

intrebari profunde
Cele mai intruzive 10 intrebări pe care nu ar trebui niciodată să le adresezi[Sursa foto: freepik]

2. Unde ai studiat?  

Pe locul 2 se află întrebarea “Unde ai studiat?”. Acesta este considerat a fi un subiect extrem de sensibil, dat fiind faptul că pot exista persoane care nu au avut ocazia să meargă la o universitate sau la o facultate, din motive personale fie ele financiare sau nu, iar momentul în care li se adresează această întrebare, greșită de altfel, cu siguranță le vor face să se simtă extrem de neplăcut. Bineînțeles că această întrebare poate să fie adresată și persoanelor care totuși au studiat, însă nu putem ști cu certitudine dacă în momentul în care adresăm această întrebare, persoana respectivă a avut parte de această educație sau nu, motiv pentru care ar trebui să o evităm cu orice preț. 

intrebari pe care nu ar trebui sa le pui niciodata
Cele mai intruzive 10 intrebări pe care nu ar trebui niciodată să le adresezi[Sursa foto: freepik]

1. Crezi în Dumnezeu?+ Ce religie ai? 

Pe locul unu se află întrebarea “Crezi în Dumnezeu?” și “Ce religie ai?”. Aceste 2 întrebări se leagă și de cele menționate anterior, despre politică, economie și așa mai departe, dat fiind faptul că toate acestea aparțin aceleiași categorii de grup, a întrebărilor care sunt foarte sensibile și cu siguranță nu ar trebui să le adresăm. În special atunci când vine vorba despre religie, acest lucru este extrem de privat și personal, dar fiind faptul că pot exista persoane care nu sunt tocmai religioase și se pot simți judecate pentru acest aspect, sau chiar dimpotrivă, pot exista persoane extrem de religioase care de asemenea se pot simți judecate pentru asta. Astfel, ar trebui să evităm cu orice preț să punem aceste întrebări. 

Cele mai intruzive 10 intrebări pe care nu ar trebui niciodată să le adresezi[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Farmecul primei intâlniri. Cum să creezi o conexiune autentică și să păstrezi conversația vie

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies