Află din rândurile următoare cum trebuie să pui varza la murat.
Gina Bradea este cel mai cunoscut blogger culinar de la noi din țară, care de-a lungul timpului s-au făcut remarcată prin intermediul rețetelor sale delicioase. Astfel, fie că vorbim despre mâncăruri complexe, simple sau deserturi, Gina Bradea are cele mai bune rețete care te ajută să prepari ca la carte mâncarea dorită.
Îndrăgita bloggeriță a venit cu sfaturi utile pentru varza murată.
Cum să prepari varza murată
Iarna bate la ușă, iar gospodinele trebuie să își umple cămara cu fel și fel de borcane și murături. Astfel, pe lângă zacuscă, gemuri și alte preparate, varza murată are și ea locul său de cinste în cămară, fiind foarte utilă în gospodărie, mai ales pentru prepararea sarmalelor.
Descoperă din rândurile următoare cum să prepari cea mai bună varză murată, după rețeta Ginei Bradea.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de Gina Bradea, pentru varza murată avem nevoie de următoarele ingrediente:
- varză
- bețe de mărar
- țelină (frunze și rădăcină)
- rădăcină de hrean
- gutui
- o mână de cimbru proaspăt
- câteva fire de busuioc
- sfeclă roșie
- mult mărar uscat
- apă
- sare de murături, neiodată
Mod de preparare:
Gina Bradea a explicat, pas cu pas, procesul de preparare al verzei murate. Pentru ca rezultatul să fie conform așteptărilor, trebuie să ținem cont de anumite sfaturi util.e
„ Cum alegem varza? Să fie plată, cu frunzele subțiri. O curățăm de frunzele veștede, facem o gaură în mijloc, scoatem cotorul, pentru că se va mura mai ușor .”, a explicat bucătăreasa.
Ulterior, adăugăm bețele de mărar, țelina și rădăcina de hrean. În cazul celei din urmă, Gina Bradea a mai oferit un sfat prețios.
„ Rădăcină de hrean, dar nu foarte multă pentru că întărește varza foarte tare și rămâne tare, indiferent cât de mult am fierbe-o .”, a explicat bucătăreasa.
Apoi, adăugăm frunzele și rădăcina de țelină, gutuile, o mână de cimbru proaspăt și câteva fire de busuioc. Acestea au un rol foarte important în procesul de preparare al verzei murate.
„ Câteva fire de busuioc, pentru că vor ține zeama limpede .”, a spus Gina Bradea.
Nu uităm nici de sfeclă roșie și, foarte important, mărarul uscat.
„ Mult mărar uscat, pentru că ăsta dă gust bun .”, a explicat bucătăreasa.
Pregătim saramura cu sare neiodată.
„ Folosim sare de murături, neiodată, sare de mină. Vânturată și avem varză un an de zile .”, a spus Gina Bradea.