Prăjitură felie de lapte. Extrem de gustoasă!

retete de prajituri de casa

Prăjitură felie de lapte

Prajitura felie de lapte se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de prăjitură felie de lapte.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă prăjitură felie de lapte, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Prăjitură felie de lapte 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora 

Citește și: Plăcintă de cartofi cu prosciutto și parmezan! Rețeta Gabrielei Cristea pentru un mic-dejun mai sofisticat

prajitura felie de lapte
Prăjitură felie de lapte[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Magia avocado-ului. Beneficiile nebănuite asupra sănătății atunci când mănânci un avocado in fiecare zi

Timp de preparare – o ora 

Timp total – 2 ore 

Rețeta este pentru 4 persoane 

felie de lapte
Prăjitură felie de lapte[Sursa foto: freepik]

Ingrediente  

  •  6 oua 
  • 200 g faina 
  • 50 g cacao 
  • 150 g zahar 
  • 100 ml apa 
  • sare 
  • 1 plic zahar vanilat 

Pentru crema: 

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

  • 900 ml smântână naturala pentru frișcă  
  • 300 ml lapte 
  • 250 g miere 
  • 350 g ciocolata alba 
  • 20 g gelatina foi sau granule 
  • O esență de vanilie  
  • coaja rasa de portocala 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

retete pentru desert
Prăjitură felie de lapte[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. Preîncălziți cuptorul la 180℃. Pregătiți ouăle, spargeți oul întreg fără a-l separă. Adăugați zahărul, sarea și vanilia și amestecați bine până când amestecul devine alb și pufos, timp de 10 minute. La sfârșit, adăugați apă și amestecați ușor. 
  2. Cerneți făina și cacao și amestecați cu grijă cu mâna sau cu o spatulă.
  3. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și turnați în ea întregul amestec. Se aplatizează ușor cu o spatulă și se da în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15 minute. Scoateți tavă din cuptor, puneți-o imediat cu capul în jos pe grătarul de bucătărie și îndepărtați cu grijă hârtia de copt. Lasă-l să se răcească, iar ulterior blatul se va tăia în 2 părți cât se poate de egale, pe lung.
  4. Adăugați smântâna groasă în bolul unui mixer și amestecați până devine pufoasă. Crema trebuie să fie bine răcită și păstrată la frigider pentru cel puțin 2 ore. Puneți vasul cu frișcă în frigider până pregătiți ingredientele rămase pentru crema. Într-un bol mic, înmuiați foile de gelatină în apă rece. Va trebui să vă rehidratați timp de aproximativ 10 minute. Se încălzește într-un ibric gelatina, trebuie amestecat constant pentru a nu se lipi, apoi o adăugăm direct în laptele fierbinte fără să îl încălzesc, apoi turnați laptele într-o oală și aduceți la fierbere. Se stinge focul în oală, se adaugă gelatina înmuiată foaie și se amestecă bine. Urmează ciocolată albă zdrobită. Se amestecă ușor până se dizolvă totul. La final se adaugă miere și câteva coji de portocală rasă. Lasă totul să se răcească. 
  5. Am scos smântâna proaspătă din frigider. Trebuie să adăugați treptat sos de ciocolată albă și frișcă cu gelatină în bol pentru a înmuia compoziția. Începeți cu 2 linguri de frișcă și amestecați ușor. Continuați cu încă 2 linguri și încă 2 linguri. Acum puteți turna amestecul peste frișcă rămasă în bolul mare. Amestecați ușor cu o spatulă sau un tel. Apoi, amestecați cu grijă cele două compoziții. 
  6. O parte din blat se pune pe tavă. Deasupra se toarnă crema puțin răcită, se netezește cu o spatulă și se acoperă cu un al doilea strat. Apăsați ușor cu palma pentru a vă asigura că totul este plat. Acoperiți cu hârtie de copt și puneți-l la frigider pentru minim 4 ore. Odată răcit, îl puteți tăia în felii mai mici sau mai mari. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de gustare
Prăjitură felie de lapte[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Magia avocado-ului. Beneficiile nebănuite asupra sănătății atunci când mănânci un avocado in fiecare zi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies