Secretul energiei zilnice. Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci zilnic unt de arahide

beneficii unt de arahide
Beneficii unt de arahide

Până acum câțiva ani, untul de arahide nu era atât de popular la noi în țară. Totuși, specialiștii au recomandat consumul acestui preparat, nu doar pentru gustul său formidabil, ci și pentru beneficiile sale nutriționale Untul de arahide este recomandat chiar și în diete și poate fi folosit sub diverse forme, fie că alegem să îl punem pe pâine, într-un terci de ovăz sau chiar într-un smoothie.

Descoperă în rândurile de mai jos cât de sănătos este untul de arahide, dar și ce se va întâmpla în organismul tău dacă vei consuma acest preparat zilnic!

1. Este bogat în vitamine și minerale

Citește și: Capcane în coajă. 5 nuci pe care ar trebui să le mănânci des, 4 nuci pe care ar trebui să le consumi cu moderație

dieta cu unt de arahide
Unt de arahide[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Top 10 alimente bogate în proteine pentru pierderea în greutate. Cum te pot ajuta să slăbești eficient

Untul de arahide este făcut din arahide prăjite și are o textură diferită de cea a untului clasic. Acesta este bogat în vitamine și minerale, precum potasiu și zinc. Mai mult, ajută sistemul nervos dar și oferă un aspect mai plăcut pielii, deoarece reduce inflamația din corp.

Untul de arahide este cunoscut pentru aportul mare de fier, ce ne ajută să nu ne confruntăm cu anemia.

2. Bogată în proteine

de ce sa consumi unt de arahide
De ce să consumi unt de arahide[Sursa foto: Freepik]

Acest unt este adesea folosit de vegetarieni, deoarece este o sursă excelentă de proteine, conținând aminoacizi. De aceea, persoanele care fac sport intensiv sau își doresc să crească masa musculară, consumă în mod regulat unt de arahide.

3. Bogată în grăsimi sănătoase

unt de arahide regim
Untul de arahide în regim[Sursa foto: Freepik]

La fel ca avoado, untul de arahide este bogat în grăsimi sănătoase, fiind esențial să îl introducem în dieta noastră zilnică. Datorită acestui aspect, acest preparat poate reduce nivelul de colesterol din organism, dar și al problemelor cu inima. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

4. Bogat în antioxidanți

unt de arahide
Unt de arahide[Sursa foto: Freepik]

Acest preparat este cunoscut și drept unul ce conține antioxidanți, necesari pentru buna funcționare a corpului. Astfel, untul de arahide este bogat în resveratrol și în quercetină, ce previne distrugerea celulelor din corp.

5. Sărac în carbohidrați

 Deși untul de arahide este sărac în carbohidrați, este esențial să fii atent ce fel de produs alegi de pe raft, deoarece pot avea compoziții ușor diferite.

De asemenea, cantitatea este importantă: 2 linguri de unt de arahide conțin 10 g de carbohidrați și 5 g de fibre.

6. Gestionează nivelul zahărului din sânge

Untul de arahide poate fi o alegere foarte bună, în special pentru cei ce se confruntă cu diabet sau pentru cei care riscă să aibă această boală. Datorită aminoacizilor pe care îi conține, nivelul de glucoză se păstrează la cote normale și nu are foarte mult zahăr în compoziție.

7. Ajută la pierderea în greutate atunci când este consumat cu moderație

unt de arahide beneficii
Beneficiile pe care le are untul de arahide[Sursa foto: Freepik]

Datorită faptului că untul de arahide conține grăsimi monosaturate ce te fac să ai senzația de saturație pentru mai mult timp, acesta este recomandat pentru persoanele care vor să slăbească. Cu toate acestea, preparatul trebuie consumat cu moderație, mai ales atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

8. Stimulează energia și starea de spirit

proprietati unt de arahide
Proprietăți unt de arahide[Sursa foto: Freepik]

  Se pare că untul de arahide nu este bun doar pentru corp, ci și pentru minte. Studiile arată că persoanele care consumă de minim trei ori pe săptămână unt de arahide, sunt mai puțin expuse la riscul de a dezvolta depresie sau anxietate.

9. Îmbunătățește sănătatea inimii

cat de sanatos e untul de arahide
Cât de sănătos e untul de arahide[Sursa foto: Freepik]

Untul de arahide conține aminoazici și reduce nivelul de colesterol, ceea ce îl face să fie un aliment perfect pentru sănătatea inimii.

10. Poate reduce riscul de cancer mamar

unt de arahide contraindicatii
De ce să consumi unt de arahide[Sursa foto: Freepik]

Datorită vitaminelor și a aminoacizilor din compoziție, acest preparat poate reduce riscul de a face cancer mamar. Oamenii de știință au demonstrat faptul că femeile care consumă în mod regulat unt de arahide, au cu 30% mai puține șanse de a se confrunta cu această boală cruntă.

În funcție de preferințe, poți introduce untul de arahide în alimentația ta zilnică, astfel încât să te bucuri de toate beneficiile pe care le are!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Magia avocado-ului. Beneficiile nebănuite asupra sănătății atunci când mănânci un avocado in fiecare zi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies