Află din rândurile următoare care sunt cele mai bune alimente pe care le poți consuma de dimineață.
Cu toții știu sau au auzit că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Ei bine, este foarte important modul în care îți începi fiecare zi, iar acest lucru poate influența întreg parcursul acesteia. Totodată, este esențial să avem parte de un mic dejun sănătos și să facem alegeri echilibrate, mai ales la prima masă a zilei. Specialiștii în domeniu susțin faptul că un mic dejun bogat în nutrienți mărește concentrația, scade șansele de a te îmbolnăvi de diabet și reglează colesterolul.
Pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să consumăm alimente bogate în nutrienți. Descoperă din rândurile următoare care sunt acestea.
1. Ou
Citește și: Viață lungă și sănătoasă. Cum poți ține bolile grave la distanță prin dietă echilibrată
Ouăle sunt unele dintre cele mai consumate alimente la micul dejun, iar acest lucru se datorează în mare parte conținutului ridicat de proteine și de grăsimi nesaturate. Astfel, o alegere potrivită prin care să îți începi ziua este cea cu o doză de vitamine și minerale, iar ouăle cu siguranță că ți-o oferă.
Un alt avantaj al consumului de ouă la micul dejun îl reprezintă opțiunile multiple pe care le avem atunci când vine vorba de prepararea lor.
Astfel, fie că vorbim despre ouă fierte, poșate, ouă ochiuri sau omletă, acestea ne oferă senzația de sațietate până la următoarea masă.2. Iaurt grecesc
Atunci când vine vorba de iaurt, este important de precizat faptul că trebuie să alegem un iaurt simplu și neîndulcit, iar iaurtul grecesc este fără doar și poate cea mai bună opțiune. Acesta are un conținut ridicat de nutrienți, care ne oferă energia de care avem nevoie pe întreg parcursul zilei.
De asemenea, datorită conținutului ridicat de probiotice și calciu, iaurtul grecesc contribuie la sănătatea digestivă.3. Fulgi de ovăz
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Fulgii de ovăz au o cantitate semnificativă de fibre insolubile, care scad colesterolul și stabilizează conținutul de zahăr din sânge.
4. Unt de nuci
Untul de nuci poate fi făcut din migdale, arahide sau nuci și constituie o alegere sănătoasă pentru micul dejun, datorită grăsimilor saturate și proteinelor pe care acesta le conține, fiind benefice pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular, reducând astfel riscul de boli cardiace.
5. Semințe de chia
Semințele de chia sunt considerate super-alimente datorită multitudinii de antioxidanți, fibre, calciu și nutrienți pe care acestea le conțin. Mai mult decât atât, datorită conținutului de acizi grași Omega 3, semințele de chia induc senzația de sațietate, fapt care contribuie la procesul de scădere în greutate.
6. Avocado
La rândul său, avocado este un alt super-aliment ideal pentru micul dejun, datorită vitaminelor și nutrienților pe care acesta le conține, oferind corpului senzația de sațietate și contribuind astfel în procesul de scădere în greutate.
Mai mult decât atât, conține o multitudine de grăsimi nesaturate, sănătoase, care contribuie la scăderea colesterolului, reduce riscul de boli de inimă și chiar de cancer.
7. Banană
Bananele sunt unele dintre alimentele care ne oferă energie pentru întreg parcursul zilie, datorită cantității semnificative de potasiu, fibre, vitamine și minerale.
8. Spanac
Chiar dacă multe persoane nu sunt obișnuite cu consumul de spanac la micul dejun, acest lucru ar trebui rectificat, deoarece spanacul poate reduce riscul de a dezvolta osteoporoză sau boli de inimă, crescând totodată fluxul de sânge în organism. Astfel, poate fi introdus cu ușurință în omlete și constituie astfel un mic dejun sănătos și sățios.
9. Fructe de pădure
Fructele de pădure, la rândul lor, constituie cele mai sănătoase și recomandate alimente pentru micul dejun, datorită cantității semnificative de antioxidanți, vitamine și minerale. Mai mult decât atât, constituie și o sursă foarte bună de energie. Astfel, fie că vorbim despre mure, afine, zmeură sau căpșuni, toate acestea constituie o alegere excelentă pentru micul dejun.
10. Cartofi dulci
O altă alternativă mai puțin cunoscută pentru micul dejun sunt cartofii dulci. Ce îi face atât de speciali? Compușii care ard grăsimile, indice glicemic scăzut, care oferă senzația de sațietate, fără a impacta glicemia din sânge și nutrienți.
11. Ceai negru
Ceaiul negru reprezintă o băutură grozavă care te va ține concentrat pe întreg parcursul zilei. Datorită conținutului de cofeină, această băutură îți va oferi doza de energie de care ai nevoie pentru a-ți pune mintea și corpul în mișcare.
12. Somon sălbatic
Somonul poate fi cu ușurință asociat cu ouă și pâine prăjită, pentru un mic dejun complex. Datorită cantității semnificative de acizi grași Omega 3, somonul are numeroase beneficii asupra organismului nostru, fiind considerat un super-aliment pentru creier.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.