Găluștele cu caise se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de găluște cu caise.
Rețetă de găluște cu caise
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Citește și: Salam de biscuiți. Delicios pentru cei mici!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Paste cu somon afumat. Gustă și tu savoarea acestui preparat!
Ingrediente
Aluat cu cartofi
- 500 g cartofi fierți în coajă
- 150 g făină
- 60 g griș
- sare
- 2 oua
Umplutura
- 15 caise mici
- 15 bucăți de zahăr cubic
Pesmet rumenit
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro
- 200 g pesmet
- 50 g unt
- 2 lingurițe ulei de floarea soarelui
- sare
Decor
- zahăr pudră
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- Am fiert cartofii cu coajă în sare, i-am lăsat să se răcească puțin, apoi i-am curățat de coajă. Acest aluat este făcut din cartofi calzi, nici fierbinți, nici reci. Dacă nu aveți presă speciala, puteți da cartofii fierți pe răzătoare fină. Am presat cartofii calzi într-un bol mare. Am adăugat peste aceștia si făina, grisul, sarea și ouăle întregi. Am
- Am decis să scot sâmburii de la caise și să le umplu cu cuburi de zahăr.
- După ce aluatul este gata, împărțiți-l în porții și umpleți aceste găluște cu caise. Nu este nevoie de făină. Este suficient să umpleți un bol mic cu apă și să vă umeziți palmele. Am rupt prima bucată de aluat cu mâinile umede, am turtit-o între palme și am pus deasupra o caise umplută cu cuburi de zahăr. Apoi am așezat deasupra, marginea aluatului și am rulat-o într-o bilă cu palmele umede. Straturile de aluat nu sunt foarte groase, dar sunt bine sigilate. Am procedat similar cu restul găluștelor și le-am aliniat pe un tocător acoperit cu folie alimentară de plastic. Am acoperit gomboții cu altă folie de plastic ca să nu facă crustă.
- Am pus la fiert 4 L de apă cu 2 lingurițe de sare. Odată ce a fiert, am gătit prima rundă de găluște cu caise. Inițial se află pe fundul cratiței și crește încet în timpul gătirii. Va dura aproximativ 10 minute la foc mic spre mediu.
- Puneți pesmetul într-o cratiță largă și adăugați sarea, untul și ulei. Am pus tigaia la foc mic și am amestecat continuu până am obținut un pesmet maroniu și aromat. Am închis aragazul și am pus oala deoparte.
- Odată ce gătirea primelor găluște este gata, am început să le iau din oală, le-am scurs cu o spatulă și le-am adăugat în tigaia cu pesmetul rumenit. Adăugați câteva găluște și întindeți cu grijă în pesmet. Practic, le-am rulat ușor în firimituri până au fost acoperite complet.
- Am transferat găluștele pe diferite farfurii sau platouri. Ele se mențin calde aproximativ 30 de minute, de la caisele fierbinți din interior. Nu le acoperim că să nu se umezească pesmetul crocant. La final, am presărat zahăr pudra vanilat, iar după acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta buna!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.