Aplicarea rimelului reprezintă aspectul care ne ajută machiajul să fie scos în evidență. Însă știați care sunt greșelile comune în ceea ce privește aplicarea sa?
Aflați din rândurile următoare care sunt cele mai comune greșeli atunci când vine vorba despre aplicarea rimelului.
7. Rimelul nu se agită
Pe locul 7 se află faptul că, rimelul nu se agită niciodată. Deseori avem tendința să facem acest lucru, însă nu vom face nimic altceva decât să-l stricăm, dat fiind faptul că în momentul în care noi îl agităm, rimelul primește aer înăuntru, ceea ce îl face să se usuce mult mai repede, și să nu îl mai folosim pentru o perioadă atât de lungă de timp,
Citește și: Greșeli comune în aplicarea pudrei de obraz și cum să le evitați pentru un efect profesionist
Citește și: Pas cu pas către un ten perfect. Cum să evitați cele mai frecvente greșeli ale utilizării fondului de ten
6. Nu aplica rimelul de la vârful genelor
Pe locul 6 se află faptul că, nu ar trebui să aplicăm rimelul de la vârful genelor. Acest aspect este făcut foarte des, însă cu toate acestea nu ar trebui să începem aplicarea rimelului de la vârful genelor, de la rădăcină, mișcarea fiind un pic în zig-zag și apoi ridici genele și clipești, însă nu foarte repede, pentru că nu vom face nimic altceva decât să împrăștiem produs pe pleoape, ceea ce nu ne dorim deloc.
De asemenea, în momentul în care aplicăm rimel, ar trebui să răsucim peria în momentul în care clipim astfel încât produsul să fie împrăștiat pe întreaga suprafață a genelor noastre.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
5. Nu șterge greșelile de rimel imediat
Pe locul 5 se află faptul că, nu ar trebui să ștergem greșelile de rimel, imediat.
4. Nu aplica rimelul în partea inferioară a genelor, prima dată
Pe locul 4 se află faptul că, nu ar trebui ca prima dată să aplicăm rimel în partea inferioară a genelor. Abia după ce am aplicat în partea superioară a genelor rimel, și vom lăsa să se usuce, abia apoi vom aplica și al 2-lea strat de rimel, în partea inferioară a genelor.
Rimelul se va aplica exact la fel ca la genele superioare, de la rădăcină spre vârf, în zig-zag, astfel încât peria rimelului să nu atingă zona de sub ochi.3. Îndepărtarea stratului în plus de rimel, nu se face imediat
Pe locul 3 se află faptul că, nu ar trebui să îndepărtăm imediat nici stratul în plus de rimel. Bineînțeles că în unele momente putem exagera cu aplicarea rimelului, însă cu toate acestea nu ar trebui să îl îndepărtăm imediat, ce ar trebui de asemenea să lăsăm să se usuce, iar odată ce s-a uscat, folosind tot o perie pentru sprâncene curată, nu una pentru email, vom peria ușor genele astfel încât să se elimine aspectul greu al stratului în plus de rimel.
2. Curbarea genelor nu se face cu instrumentul uscat
Pe locul 2 se află faptul că, în momentul în care ne dorim să ne curbăm genele în plus față de utilizarea unui rimel ar trebui să o facem cu un alt instrument, însă nu cu unul uscat. Deseori ne dorim ca genele noastre să fie mult mai curbate decât le face deja rimelul utilizat, dar și să dureze acest aspect pe întreaga zi, motiv pentru care putem utiliza un ondulator de gene, însă înainte de a le utiliza nu ar trebui să îl utilizăm simplu, ce ar trebui să-l încălzim cu ajutorul unui uscător de păr sau chiar și cu o brichetă.
1. Nu folosi rimelul mai mult de 3 luni
Pe locul unu se află faptul că, nu ar trebui să folosim un produs de mascara mai mult de 3 luni de zile. În ciuda faptului că este un rimel obișnuit sau unul rezistent la apă, pentru a ne asigura că va aplica produsul corect pe genele noastre, iar odată ce l-am aplicat să nu cadă din el bucăți mici din produs, ar trebui să-l schimbăm măcar la 3 luni de zile. În cazul în care nu o vom face, rimelul nu va face nimic altceva decât să se usuce, și automat după ce l-am aplicat, va începe să crape și să cadă.