Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea feței după 50 de ani

Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea feței după 50 de ani
Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea feței după 50 de ani

Află din rândurile următoare cum să îți îngrijești fața după 50 de ani.

Îngrijirea feței este un subiect important de care fiecare doamnă și domnișoară ar trebui să țină cont, pentru a avea parte de o piele sănătoasă și de un aspect plăcut al acesteia.

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea noastră suferă o serie de modificări, care își fac simțită prezența începând cu vârsta de 50 de ani. După această vârstă, producția de colagen scade semnificativ, iar pielea noastră începe să își piardă din strălucire, elasticitate și fermitate.

Totodată, menopauza joacă și ea un rol extrem de important în modificările care apar la nivelul pielii. Aceasta se manifestă prin scăderea nivelului de estrogen din organism, care provoacă uscăciune la nivelul pielii și facilitează apariția acneei, erupției cutanate, pigmentarea pielii și formarea ridurilor.

De aceea, trebuie să acordăm o atenție suplimentară îngrijirii sale și să ne luăm toate măsurile necesare pentru a avea un aspect sănătos.

Descoperă din rândurile următoare câteva sfaturi care te vor ajuta în procesul de îngrijire al feței după 50 de ani.

Sfaturi pentru îngrijirea feței după 50 de ani

Citește și: Rutina anti-aging. Ghid detaliat pentru o îngrijire anti-imbătrânire eficientă!

Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea feței după 50 de ani
Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea feței după 50 de ani[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Cum realizezi machiajul pentru un ten matur. Femeile trecute de 50 de ani trebuie să țină cont de aceste sfaturi!

Primul și cel mai important sfat, care se aplică indiferent de vârstă este utilizarea cremei cu factor de protecție solară. Radiațiile UV au efecte nocive asupra pielii, iar expunerea îndelungată la soare, fără factor de protecție, poate duce la apariția ridurilor fine și a petelor pigmentare.

De aceea, este esențial să ne ocupăm de acest aspect, mai ales la 50 de ani, atunci când pielea noastră este predispusă îmbătrânirii.

Folosește o cremă hidratantă pentru fiecare moment al zilei, dimineața sau seara. Fața ta are nevoie de o hidratare în profunzime, iar de aceea, se recomandă ca produsele pe care le folosești să fie bogate în acid hialuronic, colagen sau elastină, care restructurează și au efect intens antirid.

De asemenea, este necesar să ai și o cremă specială pentru conturul ochilor, această zonă fiind extrem de sensibilă și predispusă apariției ridurilor fine. Mai mult decât atât, încearcă să nu neglijezi nici zona gâtului și a decolteului, care la rândul lor au nevoie de o hidratare intensă și de protecție împotriva razelor UV.

Un alt aspect foarte important constă în perioada imediat după baie.

Atunci, pielea noastră devine foarte uscată din cauza apei calde și a aburilor. Aplică imediat ce ieși din duș un strat generos de cremă hidratantă și evită pe cât posibil băile fierbinți.

De ce este important ca după vârsta de 50 de ani să-ți schimbi produsele cosmetice

Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea feței după 50 de ani
Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea feței după 50 de ani[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Dacă până la această vârstă ai folosit anumite produse cosmetice, care aveau efectul dorit asupra pielii tale, ei bine, odată cu împlinirea vârstei de 50 de ani ar trebui să faci o schimbare în privința produselor tale de îngrijire. Acest lucru se datorează cu precădere faptului că pielea ta a suferit numeroase schimbări. De aceea, chiar dacă până la vârsta de 50 de ani aveai un ten gras, odată cu această nouă etapă din viața ta, pielea poate să capete un aspect uscat.

Astfel, ai nevoie de produse cu o textură mai grasă, mai hidratante și care să-i ofere pielii îngrijirea de care are nevoie.

Totodată, este necesar să folosești produse de curățare cu acțiune delicată, care hidratează intens și au efect antirid. Pentru acest lucru, ai nevoie de produse cu formulă cremoasă, care hidratează, nu geluri, care au tendința că usuce. Mai mult decât atât, în funcție de nevoile pielii tale, trebuie să începi să folosești produse destinate femeilor de 50 de ani, aceasta având ingrediente care îi asigură pielii hidratarea necesară și îngrijirea de care are nevoie.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea feței după 50 de ani
Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea feței după 50 de ani[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cum să îți îngrijești părul dacă ai peste 50 de ani. Obține un păr sănătos și des folosind aceste trucuri

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies