Greșeli de alimentație pe care să le eviți dacă vrei să slăbești

greseli de alimentatie de evitat
Greșeli de alimentație de evitat

Kilogramele în plus reprezintă o problemă pentru multe persoane. Cu toate că există o mulțime de diete și metode de a slăbi, uneori acest proces poate fi dificil și de durată.

În momentul în care îți dorești să scapi de câteva kilograme, este necesar să respecți câteva reguli și să te abați de la obiceiurile greșite.

Află în rândurile următoare ce greșeli de alimentație trebuie să eviți dacă vrei să slăbești!

Greșeli de alimentație pe care să le eviți

Citește și: Secretele longevității. Ce nu ar trebui să mănânci după 50 de ani pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă

slabire naturala
Cum să slăbești[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ovăzul în rutina zilnică. Ce se va întâmpla dacă începeți să mâncați ovăz în fiecare zi 

Chiar dacă unele alimente sunt gustoase sau anumite obiceiuri sunt mult mai rapide, acestea pot fi dăunătoare și pot sta în calea corpului mult visat.

Elimină mezelurile

Mezelurile pot fi o alegere utilă pentru mulți dintre noi, atât pentru faptul că sunt delicioase, dar și pentru rapiditatea cu care putem prepara o masă cu ajutorul lor.

Cu toate acestea, mezelurile sunt inamicii procesului de slăbir e, deoarece nu au vitamine și minerale sănătoase.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Alege să nu mai prăjești mâncarea

Mâncarea preparată prin prăjire este una din cele mai nesănătoase alegeri pe care le putem face. Uleiul încins va elimina nutrienții din alimente și în special dacă alegem să folosim ulei de floarea soarelui, acesta nu va face decât să ne ofere calorii în plus, nedorite.

Totuși, nu trebuie să renunți la alimentele preferate, ci doar să modifici modul de preparare. În loc să prăjești carnea sau cartofii, le poți găti la cuptor.

Ronțăitul, inamicul procesului de slăbire

ce sa nu faci daca vrei sa slabesti
Ce să nu faci dacă vrei să slăbești[Sursa foto: Freepik]

În momentul în care mesele tale nu sunt suficient de nutritive și bogate în proteine sănătoase, senzația de foame te va întâmpina pe tot parcursul zilei. Multe persoane se găsesc în postura de a ronțăi diverse produse între mese, care deși nu par atât de problematice, acestea vor aduce calorii în plus pentru alimentația ta.

Zahărul

Consumul de zahăr este una din cele mai mari probleme la nivelul sănătății. Chiar dacă dulciurile sunt delicioase, este esențial să le eviți dacă îți dorești să slăbești. Micile schimbări vor face diferența, fie că vorbim de consumul cafelei fără zahăr. Totuși, poți potoli senzația de pofta de dulce cu mâncatul fructelor sau a prăjiturilor fără adaos de zahăr. 

Mănânci haotic

Viața cotidiană ne impinge uneori către niște comportamente nocive, care ne afectează sănătatea. Multe persoane mănâncă pe fugă sau chiar în timp ce fac altceva. Din această cauză, creierul nu are timp să asimileze faptul că tu te hrănești. Este recomandat să te așezi la masă și să îți iei destul timp pentru a savura mâncarea, fără să fii distras de alte lucruri sau activități. Un alt obicei negativ este ronțăitul în timp ce te uiți la televizor, deoarece acțiunea devine una mecanică și vei avea tendința să mănânci cantități și mai mari.

Cum poți să slăbești foarte ușor și sănătos

Este important să creezi un stil de alimentație sănătos, cu care să te obișnuiești și care sa îți placă.

Proteinele la aceeași masă

Specialiștii recomandă să nu combini mai multe tipuri de proteine la aceeași masă. Spre exemplu, dacă alegi să consumi carne, optează doar pentru legume și salată din verdețuri.

În cazul în care prepari o omletă, adaugă ciuperci sau ardei în ea, nu șuncă sau brânză.

Citește și: Editorial TEO TRANDAFIR: Am ales să avem încredere unii în ceilalţi- kanald.ro

Citește și: Mesajul cutremurător al lui David înainte să se arunce de la etaj, după ce s-a despărțit de iubită- stirilekanald.ro

Hidratare

sfaturi slabit
Sfaturi de slăbit[Sursa foto: Freepik]

În orice proces de slăbire, hidratarea este un element crucial. Este esențial să bei multă apă, să consumi ceaiuri sau supe și să eviți în totalitate sucurile.

Mișcarea

greseli de alimentatie
Greșeli de alimentație[Sursa foto: Freepik]

Indiferent de dieta pe care o urmezi sau alimentația sănătoasă pe care o urmezi, mișcarea este esențială atât pentru sănătate, cât și pentru întreaga armonie a corpului. Fie că alegi să te antrenezi în sala de fitness, să alergi prin parc sau doar să mergi pe jos, mișcarea va fi extrem de eficientă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

De ce sezonul rece este cel mai bun moment să începi o dietă

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Folclorul românesc, zdruncinat de hora acuzațiilor. Atacul furibund: "A început să mă blesteme, să mă înjure, să mă jignească". Ce au de împărțit Elena Merișoreanu și Claudia Ghițulescu

Aparat dentar: 9 semne care îți indică faptul că ai nevoie de un astfel de tratament

Editorial TEO TRANDAFIR: Am ales să avem încredere unii în ceilalţi

„Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului


Cookies