Gemul de portocale se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de gem de portocale.
Rețetă de Gem de portocale
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Chicken nuggets cu salată de roșii și burrata. O idee gustoasă pentru prânz!
Citește și: Ovăzul în rutina zilnică. Ce se va întâmpla dacă începeți să mâncați ovăz în fiecare zi
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 1,5 kg portocale
- 1,5 kg zahar
- 3 lamai
- o esență de rom
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare
- Curățați portocalele de coajă și pielița albă pe cât posibil. Se taie portocalele în bucăți sau fâșii. Se pun în apă și se lasă să stea peste noapte.
- Portocalele se fierb la foc mic a doua zi. În acest timp, folosește o spumiera pentru a elimina spuma. Atunci când apa scade la jumătate, se adaugă zahărul.
- Se pune la foc mic pentru câteva minute. Atunci când gemul este legat, se mai lasă la foc mic timp de zece minute.
- Luăm gemul de portocale de pe foc și îl punem în borcane. Acestea vor fi bine închise și curate.
- Atenție! Scoatem un pic dintr-o farfurie și îl împărțim în două părți egale pentru a vă asigura că gemul este gata. Dacă nu se unesc, atunci gemul de portocale nu este gata. În plus, gemul de portocale va formă o pojghiță dacă îl lăsați la răcit timp de câteva minute. În cazul în care nu se formează această pojghiță, gemul trebuie continuat să fie fiert.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.