Află din rândurile următoare cum poți să prepari ulei de migdale, chiar la tine acasă. Descoperă trucuri eficiente pentru un păr puternic și strălucitor.
Atunci când vorbim despre frumusețea părului, pe piați există o mulțime de tratamente speciale pentru fiecare nevoie a sa, fie că vorbim despre părul deteriorat, uscat, despre căderea părului sau alte afecțiuni ale acestuia. Din fericire, însă, pe lângă produsele de îngrijire a părului, care pot fi destul de costisitoare, există și tratamente naturale menite să asigure îngrijirea naturală a firului de păr. Printre acestea se numără și uleiul de migdale.
Uleiul de migdale este un aliat de nădejde atunci când vine vorba de îngrijirea părului. Acesta are numeroase beneficii asupra firului de păr, printre care prevenirea căderii, repararea firelor de păr despicate, hidratarea și hrănirea sa din profunzime. Mai mult decât atât, datorită antioxidanților și a vitaminei E pe care uleiul de migdale le conține, acesta ajută la prevenirea îmbătrânirii firului de păr și poate chiar să combată dermatita seboreică.
Cum să faci ulei de migdale pentru a repara părul
Citește și: Trucul de îngrijire personală ce îți va salva bugetul! Cum pot doamnele să obțină șampon natural colorat
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Masca de păr cu ceapă, ideală pentru creșterea podoabei capilare. Trucul de frumusețe împotriva mătreții
Ingrediente:
- o cană de migdale neprăjite
- o lingură de ulei de măsline
Mod de preparare:
Pentru a prepara ulei de migdale, procesul este extrem de simplu. Trebuie doar să puneți migdalele într-un robot de bucătărie și să le măcinați la o viteză mică pe care să o creșteți treptat.
Descoperiți-le și adăugați uleiul de măsline, îndepărtați migdalele lipite de pereți cu o spatulă sau o racletă. Continuați să amestecați până se formează o pastă. Păstrați pasta de migdale și uleiul de măsline într-un recipient de sticlă perfect curat.Acesta trebuie să se păstreze la temperatura camerei, timp de două săptămâni, până când uleiul începe să se separe de pulpă. Folosind o sită sau un filtru, turnați amestecul pentru a separa uleiul.
Modalități de folosirea a uleiului de migdale pentru păr
În funcție de rezultatul pe care vrei să îl obții, uleiul de migdale se poate folosi în diferite moduri. Astfel, dacă vrei un păr puternic, atunci, după șamponare trebuie să aplici uleiul de la rădăcini și să masezi ușor cu vârful degetelor. Lasă-l să acționeze timp de 10 minute și clătește cu apă.
Pentru a repara firele de păr despicate, trebuie să vă udați părul și să aplicați uleiul de migdale de la mijloc până la vârfuri.
Acoperiți părul cu o cască de duș și lăsați-l să acționeze timp de 30 de minute, iar apoi spălați-vă părul ca de obicei.