Pasca se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pască.
Rețetă de Pască
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețeta este pentru 6 persoane
Citește și: Cheesecake cu ciocolată. Pentru un gust acrișor, adaugă și fructe de pădure!
Citește și: Clătite americane cu frișcă și fructe proaspete. O simfonie a aromelor și prospețimii!
Ingrediente
- 800 g brânză de vaci
- 6 oua
- 6 linguri de faina
- 10 linguri de zahar tos
- 3 linguri de stafide
- 1 pliculeț de praf de copt
- 1 pliculeț de zahar vanilat
- coaja rasa de la o lămâie
- sare
- 2 lingurițe de unt
- 3 lingurițe de pesmet
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro
Mod de preparare
- Pentru a face acest lucru, separăm albușurile de gălbenușurile din ouă și amestecăm bine gălbenușurile și albușurile, separat, cu un praf de sare, după gust. Apoi, împărțim jumătate din cantitatea de zahar și o punem peste albușurile din bol și cealaltă parte peste gălbenușuri. Mixăm în continuare până când obținem o crema consistentă din gălbenușuri și o bezea tare și delicioasă din albușuri.
- Coaja rasa de lămâie, stafidele care au fost înmuiate înainte în rom sau apa calda, in funcție de preferințe, dar și faina pe care am amestecat-o cu pliculețul de praf de copt, sunt amestecate împreună, în crema de gălbenușuri. Adăugăm apoi si brânza de vaci si pliculețul de zahar vanilat, iar apoi folosim o furculiță, pentru a amesteca bine compoziția până când s-au combinat toate ingredientele, apoi, adăugăm bezeaua din albușuri și amestecam ușor până când obținem o compoziție de pasca cremoasă.
- Așezam compoziția într-o tava rotunda cu pereții detașabili sau într-o formă de tort și o pudrăm cu faina sau pesmet, in funcție de preferințe. Nivelăm bine deasupra cu o spatula și punem tava în cuptor la o temperatura de 180 de grade Celsius pentru primele 15 minute. Apoi micșorăm focul la 160 de grade Celsius pentru încă 40 de minute, până când pasca este coapta și frumos rumenită.
- După acest pas, scoatem tava din cuptor, ulterior si pasca din tava, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta buna!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.