Pizza Calzone se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pizza Calzone. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasa pizza Calzone, preparata așa cum se cuvine.
Rețetă de Pizza Calzone
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Cozonac Panettone. Pregătește-te mai devreme pentru Crăciun!
Citește și: Melcișori cu brânză și stafide. O rețetă adaptată zilelor noastre, dar cu un gust autentic!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 2 persoane
Ingrediente
pentru aluat
- 300 g făină
- 150 ml apă
- 4 g drojdie uscată
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de zahăr
- 1 linguriță de sare
pentru sosul de roșii
- 250 g roșii cuburi
- oregano
- sare
- piper negru măcinat
pentru umplutură
- 150 g șuncă presată
- 250 g mozzarella
- 3 linguri de ciuperci
- 3 linguri de porumb boabe
- 200 g roșii cherry
pentru uns
- 1 gălbenuș de ou
- 1 lingură de lapte
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar
Mod de preparare
- Începem cu câteva linguri de apă caldă, cu care amestecăm drojdia uscată și zahărul. Apoi, adăugam două linguri de faină și amestecăm bine până când obținem o maia care poate fi de dospit. O lăsam să crească până când volumul său se dublează.
- Putem pune făina si sarea într-un bol mare, apoi facem o gaură la mijloc și punem maiaua acolo. Amestecăm
- Răsturnăm pe masa de lucru și frământăm până când toată faina este combinată și obținem un aluat elastic. Putem pune aluatul într-un vas, îl putem acoperi cu un prosop și îl putem lăsa la dospit într-un loc cald. Îl lăsam să crească până când volumul său a fost dublat sau chiar triplat.
- Secretul pentru această rețetă este că nu vom folosi sucitorul pentru a întinde blatul de pizza. Odată ce a stat la crescut, aluatul se împarte în 2 părți. Luam o bucată, o punem în tavă și presăm marginile cu degetele. Înțepăm suprafața blatului (doar marginile) cu o furculiță.
- Acum facem sosul de roșii. Putem pune roșiile într-o oală și, după ce le gustăm, adăugăm sare, piper și oregano. Putem lăsa mai multe clocote până când obținem un sos ceva mai gros si se lasă să se răcească.
- Întindem aluatul în două cercuri. Întindem sosul de roșii pe jumătate. După ce am dat mozzarella pe râzătoarea mare, o punem si pe ea. Așezăm bucățile de șuncă. Înainte de a pune ciupercile, adăugați porumbul bine scurs, iar in cele din urma adăugăm si roșiile cherry tăiate mărunt.
- Suprapunem marginea liberă peste umplutură și presăm ușor cu o furculiță. Putem pune pizza calzone în tavă. Adăugăm gălbenuș de ou bătut cu lapte peste și pentru aproximativ 20 de minute, coacem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, ulterior si pizza din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.