Cel mai nociv produs de machiaj. Egiptenii antici foloseau un produs cosmetic asemănător în anii 3000 Î.HR.

Cel mai nociv produs de machiaj. Egiptenii antici foloseau un produs cosmetic asemănător în anii 3000 Î.HR.
Cel mai nociv produs de machiaj. Egiptenii antici foloseau un produs cosmetic asemănător în anii 3000 Î.HR.

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre cel mai periculos produs de machiaj!

Produsele de înfrumusețare sunt esențiale în viața unei femei, însă multe dintre acestea reprezintă un adevărat pericol pentru piele. Află din rândurile următoare care este cel mai nociv produs de machiaj!

Rimelul este cel mai nociv produs de machiaj

Cel mai nociv produs de machiaj[Sursa foto: freepik]

Rimelul se numără printre cele mai periculoase produse din trusa de machiaj a unei femei. Deși nu multă lume știe, bagheta de rimel se contaminează atunci când este folosită.

Mai precis, bacteriile se dezvoltă și prosperă în mediul întunecat și umed al tubului de rimel. Cu toate că numeroase produse de machiaj conțin conservanți care încetinesc creșterea bacteriilor, iar acestea se acumulează în timp.

Astfel, acest lucru poate duce la anumite boli bacteriene, precum chisturile oculare sau conjunctivita, fiind extrem de răspândită în zilele noastre. Femeile trebuie să acorde mai multă atenție datei de expirare a cosmeticelor. Mai mult decât atât, acestea trebuie să ia în calcul aruncarea la gunoi a rimelului după patru până la șase luni, de la prima deschidere a tubului.

De altfel, ele ar putea fi nevoite să arunce produsul mult mai devreme dacă rimelul se îngroașă sau își schimbă textura, culoarea sau mirosul.

Cel mai nociv produs de machiaj[Sursa foto: freepik]

Printre cele mai nocive ingrediente aflate în tubul de rimel se află substanțele chimice nereglementate precum conservanți, petrol, parfum și coloranți care poate pune în pericol apariția problemelor pielii precum iritații, mâncărimi, roșeață, reacții alergice și eczeme. De asemenea, rimelul transparent este o alegere mai sigură. Nu doar că face ochii să arate naturali, ci și mai îngrijiți.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Multe formule de rimel conțin uleiuri, ceară și uneori conservanți, care pot fi naturali sau sintetici. Unele dintre aceste uleiuri, ceară și alte ingrediente sunt complet sigure, în timp ce altele nu sunt chiar atât de sigure.

Cel mai nociv produs de machiaj[Sursa foto: freepik]

Tubul de rimel nu trebuie lăsat deschis, nu trebuie păstrat o zi întreagă pe față, nu trebuie folosit după data de expirare și nu trebuie împărțit cu alte persoane pentru a evita

r ăspândirea bacteriilor pe gene și pleoape. Acestea vor provoca ulterior o infecție la ochi, cunoscută și sub numele de orjelet.

Femeile trebuie să aibă în vedere întotdeauna îndepărtarea machiajului înainte de a merge la culcare, iar același lucru se aplică și la rimel. Lăsarea rimelului peste noapte poate duce la gene uscate, ceea ce nu este benefic pe termen lung, deoarece provoacă uscăciune. Deși

este un produs cosmetic extrem de îndrăgit, rimelul nu trebuie să fie folosit în fiecare zi, deoarece acest lucru poate provoca iritații sau uscarea genelor. 

Citește și: Ghidul complet al utilizării acidului glicolic. Cum să integrezi acest elixir al frumuseții în rutina ta de îngrijire zilnică

Egiptenii antici foloseau kohl în anii 3000 Î.HR., pentru a contura linia genelor

Cel mai nociv produs de machiaj[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Rimelul este cunoscut drept unul dintre cele mai vechi produse de machiaj, iar egiptenii antici foloseau o substanță neagră numită kohl, mai precis în anii 3000 Î.HR. pentru a contura linia genelor și a-și întuneca genele. Utilizarea kohl-ului în acest mod avea scopuri estetice și de frumusețe, iar egiptenii antici credeau și că kohl-ul le proteja ochii de soare.

Eugéne Rimmel, un parfumier și inventator de cosmetice francez, a creat primul rimel în anii 1830. Invenția sa a devenit atât de populară încât și în zilele noastre, termenul "rimmel" se traduce prin "mascara" în mai multe limbi, inclusiv franceză, portugheză, română, turcă și arabă.

De asemenea, primul rimel rezistent la apă le-a provocat oamenilor câteva lacrimi. Acesta a apărut în anul 1938, fiind compus aproximativ din 50% terebentină. Pe lângă mirosul neplăcut, acesta provoca iritații, mâncărime și leziuni oculare. 

Citește și: Secrete revelate. Cum își menține Jane Seymour la 72 de ani, corpul și mintea în formă prin rutina sa de antrenament

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies