Trucul pentru protejarea ojei în sezonul rece. Unghiile tale vor rezista mai mult timp

Trucul pentru protejarea ojei în sezonul rece. Unghiile tale vor rezista mai mult timp
Trucul pentru protejarea ojei în sezonul rece. Unghiile tale vor rezista mai mult timp

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre protejarea ojei în sezonul rece!

Odată cu venirea sezonului rece, apar câteva mici schimbări atunci când vine vorba de piele și unghii. Acestea pot deveni casante, uscate și predispuse la rupere din cauza temperaturilor scăzute. Mai precis, aerul rece și uscat îndepărtează de pe unghi i uleiurile lor naturale. Cu toate astea, problemele pot fi ținute sub control dacă se vor ține cont de câteva sfaturi pentru protejarea ojei de pe unghii iarna. Află din rândurile următoare cum te poți bucura liniștită de unghii sănătoase și frumoase!

Citește și: Care este diferența dintre construcția cu gel și oja semipermanentă. Cea mai bună alegere pentru unghii frumoase!

Trucul pentru protejarea ojei în sezonul rece[Sursa foto: freepik]

Cum îți poți proteja oja în sezonul rece

Trucul pentru protejarea ojei în sezonul rece[Sursa foto: freepik]

În sezonul rece este important ca fiecare femeie să își hidrateze corespunzător unghiile și cuticulele cu o cremă hidratantă, loțiune sau ulei de mâini.

Cu toate astea, ele trebuie să aibă în vedere faptul că unghiile nu trebuie expuse în mod excesiv la apă, pentru ca oja să nu se deterioreze. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că absorb prea multă apă, iar aceasta împinge uleiul bun din unghii și, pe măsură ce apa se evaporă, unghiile sunt lăsate uscate, casante și predispuse la rupere sau ciobire. 

Astfel, dacă femeile petrec mult timp afară, au nevoie de o cremă bogată în grăsimi.

De altfel, femeile care petrec mai mult timp la birou și acasă pot folosi o cremă hidratantă. Persoanele care au pielea uscată constant au nevoie de niveluri deosebit de ridicate de umiditate. Astfel, se recomandă aplicarea unei creme hidratante intensive pe mâini de mai multe ori pe zi. Mâinile crăpate, în schimb, se îngrijesc cu o cremă foarte grasă care se lasă să acționeze peste noapte.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Trucul pentru protejarea ojei în sezonul rece[Sursa foto: freepik]

De asemenea, un alt truc împotriva unghiilor uscate este chiar un remediu casnic, mai precis uleiul de măsline. Așadar, uleiul trebuie aplicat cu generozitate pe mâini și cuticule, înainte de culcare, pentru un efect spectaculos. 

Mai mult decât atât, un alt truc este ca femeile să își protejeze manichiura cu mănuși. Acestea vor proteja unghiile și vor păstra, totodată, acele uleiuri vitale în piele și unghii.

Cu toate astea, mănușile trebuie alese cu atenție, pentru a nu fi de proastă calitate.  

Alte sfaturi pentru îngrijirea manichiurii în lunile cu temperaturi scăzute

Trucul pentru protejarea ojei în sezonul rece[Sursa foto: freepik]

De asemenea, un sfat esențial pentru protejarea manichiurii în sezonul rece este ca unghiile să fie păstrate cât mai scurte și să fie tăiate mult mai des, pentru o regenerare sănătoasă și pentru a preveni apariția deshidratării și exfolierii. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Deși pare greu de crezut, dieta este la fel de importantă atunci când vine vorba de unghii și cuticule.

Este recomandat ca femeile să consume suficiente vitamine și minerale, inclusiv fier, biotină și vitamina C pentru o manichiură de invidiat în sezonul rece. Mai mult decât atât, pentru mai multă protecție, femeile pot aplica o bază peste unghii pentru mai multă rezistență. Pe lângă faptul că vor fi mult mai protejate de temperaturile ridicate, acestea vor avea un aspect natural și sănătos.

Trucul pentru protejarea ojei în sezonul rece[Sursa foto: freepik]

De asemenea, în rutina de îngrijire a manichiurii în lunile cu temperaturi scăzute femeile pot opta pentru detergenți fără substanțe chimice nocive precum formaldehida și toluenul, deoarece pot slăbi unghiile și le pot face mai susceptibile la rupere. Hidratarea propriu-zisă este la fel de esențială în sezonul rece, deoarece și unghiile au nevoie de apă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Frumusețe din interior. Top 10 alimente bogate în colagen care revoluționează îngrijirea pielii, ghidul complet pentru o piele radiantă și tonică

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies