Dezvăluind misterele pielii. Cum să eviți cele mai grave 10 greșeli în îngrijirea pielii și să obții un ten impecabil

Dezvăluind misterele pielii. Cum să eviți cele mai grave 10 greșeli în îngrijirea pielii și să obții un ten impecabil
Dezvăluind misterele pielii. Cum să eviți cele mai grave 10 greșeli în îngrijirea pielii și să obții un ten impecabil

Întotdeauna ne vom dori un ten cât mai impecabil cu putință. Însă știați cum îl puteți obține?

Aflați din rândurile următoare care sunt cele 10 greșeli grave făcute atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii. 

 

10. Oamenii nu privesc pielea ca pe un organ

Pe locul 10 se află faptul că oamenii nu privesc pielea ca pe un organ. Pielea este un organ, nu este doar o suprafață, punem lucruri pe ea, interacționează, sub ea este o organizație de celule vii care comunică între ele, pielea este cel mai complex organ pe care îl avem, nu doar cel mai important, deoarece acest înveliș păstrează

toate organele. Totul este despre față, este cea mai importantă parte a pielii. 

Citește și: Trucul pentru protejarea ojei în sezonul rece. Unghiile tale vor rezista mai mult timp

Cum să eviți cele mai grave 10 greșeli în ingrijirea pielii și să obții un ten impecabil[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cele mai mari greșeli în îngirjirea tenului! Oprește-te dacă le regăsești în rutina ta

9. Crema hidratantă distruge umezeala

Pe locul 9 se afla faptul că, crema hidratantă distruge umezeala. Asta face parte din modul în care oamenii sunt educați, dar tu trebuie să te hidratezi, iar atunci când îți hidratezi pielea dai un mesaj că nu ai nevoie de apă, nu ai nevoie de lipide, nu ai nevoie de proteine și drept consecință ai nevoie de mai multă cremă hidratantă, astfel încât pielea să știe să se hidrateze singură, dar dacă ii dai tot ce are nevoie, devine leneșă.

Dacă nu folosiți crema hidratantă tot timpul, vă puteți simți pielea strânsă, ceea ce nu este normal, iar de fapt, crema hidratantă este necesară pentru persoanele care au o piele uscată. 

Cum să eviți cele mai grave 10 greșeli în ingrijirea pielii și să obții un ten impecabil[Sursa foto: freepik]

8. Neştiind care este diferența dintre uscat şi deshidratat

Pe locul 8 se află faptul ca nu toate persoanele știu care este diferenţa dintre uscat şi deshidratat. Pielea uscată este o afecțiune specifică a anumitor probleme ale pielii, cum ar fi dermatita atopică, cum ar fi psoriazisul, așa că trebuie să aduci creme bogate în lipide

și, într-un fel, protejează bariera pielii, așa că practic, uscat înseamnă că lipsește uleiul la suprafață. Pielea uscată se vede după aspectul pe care îl ai. Pielea deshidratată devine deshidratată odată cu vârsta, face parte din procesul de îmbătrânire și așa porii deschiși, pielea, se simte strânsă, este de fapt vorba despre îmbătrânire. Pentru asta, ai nevoie de substanțe active de îmbătrânire blânde, ai nevoie de stimulente pentru piele, astfel încât să poți stimula fibrele de colagen, acid ionic care reține apa.
Fibrele rețin apa în piele și reduc deshidratarea. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Dezvăluind misterele pielii[Sursa foto: freepik]

7. Folosind ingrediente iritante chiar dacă nu sunt tolerate

Pe locul 7 se află faptul că se folosesc ingrediente iritante chiar dacă nu sunt tolerate. Cum ar fi retinolul, cum ar fi vitamina C, chiar dacă nu o tolerăm, dacă îți agresezi pielea, vei accelera îmbătrânirea, așa că ar trebui să fii foarte atent dacă tolerează bine

retinolul, dacă tolerezi bine vitamina C.  Odată ce scoatem acele active din rutina de îngrijire a pielii, pielea devine din nou sănătoasă. Începeți prin a utiliza demachiantul potrivit, încercați să țintiți roșeața, inflamația, acneea cu substanțe active blânde la început și apoi mergeți treptat la activi mai agresivi, verificați dacă tolerați retinolul. De asemenea, vitamina C nu este pentru pielea sensibilă. 

Cum să eviți cele mai grave 10 greșeli în ingrijirea pielii și să obții un ten impecabil[Sursa foto: freepik]

6. Fără a ține cont de starea medicală și de medicamentele pe care le utilizați

Pe locul 6 se află faptul că nu se ține cont de starea medicală și de medicamentele pe care le utilizați. Oamenilor nu li s-a spus că, dacă iei un fel de medicament, pielea ta s-ar putea schimba din cauza acestui medicament. Ar trebui să îmi adaptez rutina de îngrijire a pielii. Depresia poate modifica sensibilitatea pielii, poate modifica toleranța pielii la UV, la soare, iar acest lucru este foarte important, așa că pot declanșa cu adevărat reacții de pigmentare la soare. Contraceptivele pot crea erupții de acnee, pot crește pigmentarea. Hipotiroidianul poate crește uscarea pielii, poate induce uscăciune, nu deshidratare sau poate face pielea mai subțire, astfel încât poate accelera îmbătrânirea pielii. 

Cum să eviți cele mai grave 10 greșeli în ingrijirea pielii și să obții un ten impecabil[Sursa foto: freepik]

5. Nu luați suficient de serios crema de protecție solară

Pe locul 5 se află faptul că nu luați suficient de serios crema de protecție solară. Protecția solară este cea mai importantă, mai ales pentru fața noastră, dar este ceva pe care toată lumea se simte obligată să-l folosească, pentru a fi mai întâi corectă din punct de vedere cosmetic. Există 80% dintre oameni care folosesc peptide de vitamina C, retinol în niacinamida lor de îngrijire a pielii, dar doar 30% folosesc cremă de protecție solară zilnic. Crema solară este cel mai bun produs anti-îmbătrânire pe care l-ați putea folosi. Protecția solară este dificilă. Protecția solară nu este distractivă. Cred că este cea mai proastă parte a rutinei de îngrijire a pielii, multe femei nu folosesc protecție solară pentru că pur și simplu nu arată frumos și consistența nu este plăcută. Filtrul chimic sunt compușii organici ceea ce am absorbit de piele și au capacitatea de a absorbi și neutraliza UVA, iar radiațiile UVB atunci când creează protecție solară fizică, spun că rămân pe partea superioară a pielii, în principal minerale, oxid de zinc sau dioxid de titan, care vor reflecta in lumină ca o mică oglindă. Protecția solară trebuie să fie rezistentă la transpirație, așa că în mare parte are in formula sa ulei, uneori uleiul poate fi comedogenic, așa că este adevărat că este mai ușor să alegi un ser cu vitamina C, este o concentrație foarte simplă de acid elascarbic, textura ușor de folosit. 

Dezvăluind misterele pielii[Sursa foto: freepik]

4. Ignorându-ți gâtul și mâinile

Pe locul 4 se află ignorarea gâtului și a mâinilor. Dacă nu faci asta pe termen lung, încetul cu încetul, calitatea pielii dintre față și gât și mâini, va începe să se schimbe. Asta este un lucru atât de important, daca ne dorim să vedem rezultatele imediat. 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

crema potrivita pentru ten
Cum să eviți cele mai grave 10 greșeli în ingrijirea pielii și să obții un ten impecabil[Sursa foto: freepik]

3. Oamenii nu acordă suficient timp produsului să funcționeze

Pe locul 3 se află oamenii care nu acordă suficient timp produsului să funcționeze. Asta nu funcționează, este foarte important despre îngrijirea pielii, este despre consistență, nu schimba rutina de îngrijire a pielii. Nu am văzut niciodată vreun produs să funcționeze instantaneu, nu ar trebui să vă așteptați la rezultate vizibile înainte de trei luni. Trei luni pentru pigmentare, pentru anti-îmbătrânire, de trei luni, de asemenea, puteți vedea rezultate notabile, putem încetini cu adevărat procesul de îmbătrânire.  

cum sa ai un ten impecabil
Cum să eviți cele mai grave 10 greșeli în ingrijirea pielii și să obții un ten impecabil[Sursa foto: freepik]

2. Nu vă curățați pielea în mod corespunzător

Pe locul 2 se află faptul că nu vă curățați pielea în mod corespunzător. Curățarea pielii este importantă mai ales atunci când folosești cremă de protecție solară zilnic și machiaj zilnic. Pielea să aibă o bază bună pentru a începe cu curățări duble, dar cât mai blând cu apă și ulei de curățare în special. Machiajul și cremele de protecție solară sunt solubile în ulei, sunt rezistente la apă. Pentru a evita uleiurile minerale, mai bine să folosiți uleiuri vegetale pentru demachiantul dvs. și mai bine să evitați emulgatorii foarte agresivi. 

piele sensibila
Cum să eviți cele mai grave 10 greșeli în ingrijirea pielii și să obții un ten impecabil[Sursa foto: freepik]

1. Se bazează prea mult pe frumusețea curată

Pe locul 1 se află faptul că nu ar trebui să te bazezi prea mult pe frumusețea curată. Rutina de îngrijire a pielii ar trebui să fie construită pe baza a ceea ce are produsul în regulă. Oamenii sunt foarte sensibili la acest lucru, la ecosistemul pielii. Frumusețea naturală nu înseamnă uleiuri esențiale sigure, așa că ar trebui să fim foarte atenți când luăm produse, nu să fii dictat de afirmațiile de marketing, ci să fii puțin mai critic și să întrebi și profesioniștii. 

Dezvăluind misterele pielii[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cele mai mari greșeli în îngirjirea tenului! Oprește-te dacă le regăsești în rutina ta

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies