Cine este Floarea Calotă. „El mi-a explicat cele mai importante taine ale vieții, cum să fac față în diverse situații și îi voi fi recunoscătoare și în lumea de dincolo.”

cine este floarea calota
Cine este Floarea Calotă

Floarea Calotă este una dintre cântărețele cu care românii se pot mândri, datorită talentului și devotamentului său față de industria muzicală. Interpreta de muzică populară are o carieră de succes în lume artistică.

Descoperă în rândurile de mai jos cine este Floarea Calotă, ce vârstă are, dar și detalii impresionante din viața sa profesională și personală!

Ce vârstă are Floarea Calotă

Citește și: Cine este Văru' Sandel. “Au zis că sunt un văr venit în vizită în seara de Revelion”

floarea calota varsta
Ce vârstă are Floarea Calotă[Sursa foto: wowbiz]

Citește și: Cine este Nicolae Furdui Iancu. „Am încercat să transmit niște mesaje care să îl formeze pe cel care mă ascultă ca un bun român, să îl fac să-și iubească țara.”

Până la vârsta de 67 de ani, artista se poate mândri cu succes atât pe planul carierei, cât și al familiei. Cântăreața este născută la data de 27 martie 1956 în satul Beuca, din județul Teleorman. Cariera sa a început încă din anul 1977, atunci când a debutat la concursul „Floarea din grădină”, unde a obținut trofeul. De atunci, cariera sa a avut o ascensiune continuă, fiind una din cele mai cunoscute și îndrăgite cântărețe de muzică populară de la noi din țară.

Tatăl artistei a jucat un rol important în viața ei, nu doar în calitate de părinte, ci și de mentor. Bărbatul a fost cel ce a îndreptat-o și susținut-o către industria muzicală.

„Marile învățăminte le-am primit de la tatăl meu. El mi-a explicat cele mai importante taine ale vieții, cum să fac față în diverse situații și îi voi fi recunoscătoare și în lumea de dincolo.”,

a declarat Floarea Calotă.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Începând cu anul 1990, cântăreața de muzică populară a cochetat și cu politica, însă această poveste s-a încheiat după doar doi ani, în anul 1992.

Floarea Calotă și Nicolae Lupu

floarea calota biografie
Floarea Calotă biografie[Sursa foto: wowbiz]

Povestea dintre interpreta de muzică populară și regretatul ei soț este una demnă de un film.

Încă din adolescență, Floarea Calotă își dorea să devină o mare artistă. Deși exista o diferență de vârstă între cei doi, nimic nu a stat în calea poveștii lor de dragoste. Pictorul și artista au devenit părinții a doi copii minunați, Ioana și Mihai. Admirația pe care o avea față de partenera sa de viață, l-a făcut pe Nicolae Lupu să picteze chipul Maicii Domnului dintr-o biserică din satul unde artista s-a născut, inspirându-se din fotografii cu soția sa.
Totuși, la un moment dat, pictorul a călcat strâmb, iar relația dintre ei s-a destrămat. Cu toate acestea, Floarea i-a fost alături tatăl copiilor ei până în ultimul moment, în special înainte să își piardă viața.

Floarea Calotă și fiica sa, Ioana Calotă

floarea calota
Floarea Calotă[Sursa foto: wowbiz]

În vârstă de 43 de ani, fiica Floarei Calotă a urmat și ea un drum artistic, precum părinții ei, însă în lumea teatrului.

Ioana Calotă s-a născut la Roșiorii de Vede. Actrița are o carieră lăudabilă, jucând în diverse piese de teatru și filme. În momentul în care se gândește la copilărie, Ioana își amintește în special de relația minunată pe care o avea cu mama ei.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

„Se instaurase un fel de disciplină: când tata avea de pictat și de scris, noi eram destul de cuminți și stăteam atunci cu mama, care era prin bucătărie sau prin celelalte camere ale casei. Ea își fredona încetișor cântecele ei, el scria în sufragerie și picta tot acolo. Acolo era un fel de atelier, acolo era, de fapt, o cameră de multe într-una, cum sunt acum, all in one.”, a povestit Ioana, despre copilăria sa.

Până în prezent, cele două femei au menținut o relație mama-fiică extraordinară, oferindu-și sfaturi una celeilalte și petrecând momente prețioase împreună.

„Într-o vreme, aveam împrumutată de la un preot o carte pe care am citit-o cu multă plăcere. Îmi făcea plăcere să îmi pun capul în poala Ioanei și ea îmi citea câte o viață de sfânt și de fiecare dată, către finalul povestirii respective, adormeam. Și eu am dormit cu capul în poala Ioanei”, a mărturisit interpreta de muzică populară.

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cine este Nicolae Botgros. „Tata mi-a dăruit vioara, Dumnezeu mi-a dăruit harul.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies