Este cunoscut deja faptul că morcovii ne ajută sănătatea ochilor. Însă știați care sunt restul beneficiilor oferite de către aceștia?
Aflați din rândurile următoare care sunt motivele pentru care ar trebui să începeți să consumați suc de morcovi zilnic .
7. Benefici pentru sănătatea ochilor
Pe locul 7 se află faptul că, morcovii sunt benefici pentru sănătatea ochilor. Este cunoscut deja faptul că morcovii adu nenumărate beneficii atunci când vine vorba despre ochii noștri, însă puține sunt persoanele care știu faptul că, odată consumat zilnic sucul de morcov, acesta aduce organismului nostru un conținut ridicat de carotenoizi, în special betacaroten, vitamina a, cele
Citește și: Care sunt beneficiile apei de cocos pentru ten. Trucul genial pentru îngrijirea pielii
Citește și: Masca naturală cu turmeric. Cum pot scăpa femeile de părul facial cu ajutorul acestui truc de frumusețe
6. Greutate ținută sub control
Pe locul 6 se află faptul că, sucul de morcovi ajută ca greutatea să fie ținută sub control.
Astfel, în cele din urmă, ne vom putea gestiona mai bine greutatea, dat fiind faptul că aceștia au un conținut scăzut de calorii, sunt bogați în fibre, iar dat fiind faptul că se află în combinație cu acest conținut scăzut de calorii, morcovii contribuie la o senzație de sațietate care poate ajuta la umplerea stomacului și automat la întârzierea golirii gastrice. Astfel, fără a vă compromite nutriția veți reduce aportul de calorii, aceștia având și un conținut scăzut de carbohidrați, făcându-i alimente nutritive și absolut prietenoase cu greutatea.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
5. Previne bolile cardiovasculare
Pe locul 6 se află faptul că, sucul de morcovi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Astfel, în cele din urmă, morcovii sunt cei care joacă un rol absolut important și atunci când vine vorba despre promovarea sănătății cardiovasculare, ajută la prevenirea obstrucției lor la nivelul vaselor de sânge care pot duce la atacuri de cord și alte probleme cardiovasculare.
4. Risc mai mic de cancer
Pe locul 4 se află faptul că, sucul de morcovi va aduce un risc mai scăzut în ceea ce privește apariția de cancer. Astfel, carotenoizii regăsiți în morcovi au un rol important atunci când vine vorba despre reducerea riscului de apariție a diferitelor tipuri de cancer, inclusiv pe cel de prostată la bărbați.
De asemenea, atunci când vine vorba despre luteină, consumul regulat de suc de morcovi este asociat și cu un risc scăzut de apariție al cancerului de colon, stomac sau cel gastric.3. Promovează sănătatea pielii
Pe locul 3 se află faptul că, sucul de morcov promovează sănătatea pielii. Cu alte cuvinte, acesta întârzie îmbătrânirea și protejează pielea împotriva daunelor radiațiilor ultraviolete, datorită beta carotenilor și vitaminei a regăsite în morcovi. Acestea din urmă oferă beneficii antioxidante și ajută astfel la repararea pielii, completând o rutină holistică de îngrijire a pielii, consumul zilnic menținând astfel elasticitatea și rezistența pielii, în morcov existent și vitamina E, dar și alți antioxidanți care ajută la aspectul general, dar și la sănătatea pielii.
2. Poate susține sănătatea intestinală
Pe locul 2 se află faptul că, sucul de morcovi poate susține sănătatea intestinală. Dar sens faptul că sunt bogați în fibre, morcovii au un rol extrem de important în ceea ce privește sănătatea intestinală, în special dacă sucul de morcovi este consumat zilnic, punând în evidență mai mult fermentabilitatea ridicată, care acționează ca un prebiotic, alimentând și bacteriile intestinale benefice, reprezentând acizii benefice atât pentru intestine cât și pentru sănătatea generală. Morcovii ajută și la prevenirea afecțiunilor precum constipația, sindromul colonului iritabil, dar și diverticuloză și diverticulita.
1. Bun pentru sănătatea oaselor
Pe locul unu se află faptul că, sucul de morcovi este bun și pentru sănătatea oaselor. Datorită conținutului de vitamina K existentă în morcovi, aceasta ajută la reglarea nivelului de calciu și promovează astfel fixarea acestuia în oase. Vitamina A este și ea esențială în acest sens, dat fiind faptul că ajută la creșterea oaselor, dar și la repararea generală a țesuturilor, având un conținut mare de potasiu, reducând în cele din urmă excreția de calciu prin urină și ajutând la menținerea nivelului de calciu, susținând indirect sănătatea oaselor.
Rețeta simplă de suc natural de morcovi
Ingrediente
- Un măr mare cu coaja
- 5 morcovi tăiați
- 1/2 de bucată de ghimbir tocat și cu coaja
- o jumătate de lămâie sau lime verde
- Apă
Mod de preparare
In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a spăla foarte bine produsele menționate anterior, ulterior le veți usca pe toate și le veți tăia, inclusiv orice înseamnă pată sau încrețituri. Cu toate acestea, nu este nevoie să curățați nici merele, dar nici morcovii și ghimbirul, coaja lor fiind pline de vitamine și minerale. Morcovii sunt tăiați în bucăți medii, mărul în bucăți tot medii, de la care vom îndepărta și semințele, iar ulterior vom turna și apă într-un blender, combinând în acesta toate ingredientele menționate, și amestecăm până când obținem o consistență netedă asemănătoare cu cea de piure. Sucul este strecurat iar ulterior stoarcem deasupra lime sau lămâie și amestecăm cu o linguriță, iar rețeta este gata.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.