Puiul umplut la cuptor se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pui umplut la cuptor.
Rețetă de Pui umplut la cuptor
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Plăcintă cu mere rase. O altă modalitate de a prepara plăcinta tradițională!
Citește și: Clătite Suzette cu sirop de portocale. Te va surprinde 100% această variantă!
Timp de preparare - o ora
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente:
- 1 pui grill
- zeama de lămâie
- ulei de măsline
- 1 linguriță si jumătate de rozmarin
- sare
- piper alb măcinat
- 250 ml vin alb
- 12 bețișoare de frigărui
Garnitura:
- 650 g cartofi
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 2 cepe
- rozmarin proaspăt
Umplutura:
- 450 g ficatei de pui
- 250 g carne de pui
- boia dulce
- 250 g ciuperci
- 1 linguriță condiment de ciuperci
- 200 g bacon
- 1 linguriță curry
- 200 ml supa de pui
- 6 oua crude+ 3 oua fierte
- margarina
- ulei de măsline
- sare
- piper negru măcinat
- condimente de drob
Verdețuri:
- ceapa verde
- usturoi verde
- Pătrunjel
- Mărar
- leurda
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Începem să pregătim ingredientele pe rând pentru umplutură. Ficățeii de pui se spală, se tamponează de apa în exces și se pun la prăjit într-o tigaie cu puțină margarină și două linguri de ulei de măsline. Adăugăm apoi puțină supă de pui dacă este necesar și se scot pe o farfurie atunci când ii înfigem cu un cuțit și nu mai sunt cruzi. Se sărează și se piperează acum.
- Separat, se toacă carnea de pui și se amestecă cu puțin ulei de măsline. După ce uleiul scade, se adaugă puțină supă de pui. Se lasă până când absoarbe lichidul. Se adaugă sare, piper și boia și se lasă deoparte.
- Ciupercile se decojesc și se scot piciorușele. Se taie julien și se amestecă cu puțină margarină și ulei de măsline. Adăugați supă de pui după ce apa scade. Lăsam acoperit timp de 10 minute, apoi scurgem. Stropim cu puțin ulei de măsline pentru a evita să se lipească și adăugăm o linguriță de curry praf pentru a-i da culoare și gust. Toate verdețurile sunt, de asemenea, tăiate mărunt.
- Fierbem 3 ouă și le tăiem în cuburi, la fel ca și baconul. Atunci când toate ingredientele sunt gata, începem să construim umplutura. Putem pune ficăței, ciupercile și jumătate din verdeață într-un vas mare. Adăugați apoi carnea de pui tocată și restul de verdeață. Batem cu o furculiță cele 6 ouă. După ce adăugăm umplutura și cubulețele de ouă fierte, turnăm ouăle bătute și amestecăm compoziția. Condimentele pentru drob sunt singurele condimente necesare pentru umplutură.
- Preparați puiul acum. Se spală și se șterge. Se pârlește pe flacăra de la aragaz pentru a evita puful și pentru a obține un gust de pui de casă. Scoatem osul pieptului cu o foarfeca de bucătărie și un cuțit. Pentru a se fragezi, puneți zeamă de lămâie în interior. Începem să-l umplem cu atenție. Coasem pielea după ce uniformizam umplutura cu mâinile. Legăm aripile lângă pui și punem picioarele între ele.
- Preparăm tava pentru a fi pusă în cuptor. Pune păstârnacul, morcovii și cepele tăiate în rondele. Puiul nu se va prinde de tavă dacă punem bețele de frigărui peste legume. În plus, punem puiul și punem roată cartofii curățați. Puiul este uns și apoi condimentat cu rozmarin. Uleiul de măsline, supă de pui și vinul alb se pun în tavă. Se pune folie de aluminiu pe el și se pune la cuptor pentru 30-40 de minute. Apoi se scoate folia și se lasă la cuptor încă aproximativ 30 de minute, amestecând din când în când zeama din tavă. În cazul în care acesta scade, continuă să se completeze.
- Se scoate din tavă și se odihnește timp de 10 minute, iar rețeta de astăzi este gata de servit!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.