Chef Florin Dumitrescu a vorbit despre cât de important este să alegi o pâine calitativă.
Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari de la noi din țară, care a reușit să ajungă la inima publicului prin intermediul talentului său culinar, dar și al felului său de a fi, carismatic și foarte asumat.
Invitat în cadrul podcastului moderat de către George Buhnici, cunoscutul bucătar a oferit o serie de sfaturi alimentare, de care trebuie să ținem cont, dacă vrem să consumăm preparate gustoase și sănătoase.
Chef Florin Dumitrescu, recomandări în cazul alegerii pâinii pe care o consumăm
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Atunci când vine vorba de pâine, cu toții știm că nu este foarte sănătoasă, mai ales dacă vorbim despre pâine albă. Un aspect foarte important de care trebuie să ținem cont este și prețul pe care acest produs îl are.
Potrivit recomandărilor chefului, este important să nu ne zgârcim atunci când vine vorba de alimentele pe care le consumăm și să nu alegem cea mai ieftină pâine de la raft deoarece aceasta conține foarte multe substanțe dăunătoare organismului. Totodată, Florin Dumitrescu ne recomandă să optăm pentru lipii, care sunt făcute doar din făină și apă, fără alte substanțe dăunătoare.„ Cea mai ieftină pâine este întotdeauna cea mai fragedă, cea mai plină de chestii.
Dacă vrei, te fac să nu mai mănânci pâine niciodată în viața ta. Un prieten mi-a povestit că își făcuse brutărie și i-a curs bidonul de afânător sau nu știu ce Doamne iartă-mă băga el acolo. Era un ingredient lichid pe care îl băga în aluatul de pâine. Și i-a făcut gaură în beton. Ăla a căzut ca picătura chinezească. Peste noapte i-a făcut gaură în beton. Aia se întâmplă de fapt cu ce mâncăm noi.