Află din rândurile următoare care este rețeta de sarmale a bunicii Gherghina.
Bunica Gherghina, una dintre cele mai cunoscute și apreciate bunicuțe din mediul online, gătește mereu cele mai bune preparate pentru nepoții săi. Aceasta le filmează și pe postează pe pagina sa de TikTok, acolo unde și-a făcut o comunitate numeroasă de persoane care îi sunt alături la orice pas. De data aceasta, bunica Gherghina a pregătit sarmale.
Rețeta de sarmale a bunicii Gherghina
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- 1 kilogram carne tocată
- varză murată
- ulei
- 3 linguri orez
- bulion
- 3 cepe mai mari
- pătrunjel
- mărar
- cimbru
- piper măcinat
- piper boabe
- foi de dafin
- 3 ouă
- sare
Mod de preparare:
Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul nu este unul greu, iar, potrivit spuselor sale, rezultatul este unul de-a dreptul delicios.
„Am pus carea în bol. Presărăm puțină sare. Acum punem trei linguri de ulei și trei linguri de orez, pe care l-am spălat. Adăugăm trei cepe mai mari și punem și cele trei ouă.
Am pus și cele trei linguri de bulion. Ultima dată punem verdeața. În cratița în care punem sarmalele, am pus bețe de mărar și frunze de varză. Acum punem cam trei linguri de ulei peste această varză. Mai punem și trei linguri de bulion pe fundul cratiței. Punem pipe măcinat peste carnea care ne folosește la sarmale și puțin cimbru. Amestecăm carnea și apoi urmează împachetatul sarmalelor. Punem foaia de varză pe capac și luăm cam o lingură de carne și o punem aici.