Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre fursecuri!
Fursecurile se numără printre cele mai consumate gustări din lume. Desertul are ingrediente simple, cele mai populare fursecuri conținând făină, zahăr, ou, ulei, grăsime sau unt. De asemenea, fursecurile pot fi umplute cu stafide, ovăz, fulgi de ciocolată, nuci și multe alte ingrediente care îi oferă un gust senzațional. Află din rândurile următoare povestea fascinantă a fursecurilor!
Citește și: Cine a inventat turta dulce. Explorând originea și inventatorul unui delicios desert!
Cine a inventat fursecurile
Cuvântul "fursec" se spune că a apărut în anul 1701 în limba scoțiană, făcându-se referire la o "chiflă simplă", mai degrabă decât la un produs subțire copt, astfel că nu se știe exact dacă este vorba de același cuvânt. În anul 1808, termenul "fursec" a fost folosit în sensul de "prăjitură mică, plată și dulce" în engleza americană.
Fursecurile au apărut în Persia în secolul al VII-lea d.Hr., după ce oamenii au început să folosească zahărul mai des în acea zonă. Astfel, zahărul a condus la crearea prăjiturilor, torturilor și fursecurilor de tot felul, pentru care Persia a devenit rapid cunoscută.
Ulterior, au ajuns în Europa prin cucerirea musulmană a Spaniei. Până în secolul al XIV-lea, erau deja populare în toate păturile sociale din Europa, de la mâncarea regală la vânzătorii de pe stradă.Citește și: Cine a inventat pantofii cu toc. Primul designer care a produs pantofii cu toc stiletto a fost Roger Vivier
Oamenii trebuiau să parcurgă ani de ucenicie pentru a deveni cofetari
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
În secolele al XVII-lea și al XVIII-lea din Europa, cofetăria era o profesie controlată cu grijă, fiind gestionată printr-o serie de bresle sau asociații profesionale. Astfel, pentru a deveni cofetar, oamenii trebuiau să parcurgă ani de ucenicie, mai precis lucru prin rangurile de ucenic, călător și, în cele din urmă, cofetar maestru.
Prin intermediul breslelor, autoritățile puteau reglementa ușor cantitatea și calitatea bunurilor coapte. Pe măsură ce tehnologia s-a îmbunătățit în timpul Revoluției Industriale din secolul al XIX-lea, s-a îmbunătățit și capacitatea cofetarilor de a produce o gamă largă de fursecuri dulci și sărați pentru consum comercial. În ciuda apariției unor varietăți mai numeroase, ingredientele esențiale ale fursecurilor nu s-au schimbat.
Cine a inventat fursecurile cu ciocolată
Fursecurile cu ciocolată au fost inventate accidental, și nu până în anii 1930. Mai exact, povestea spune că Ruth Wakefield, o gazdă care făcea biscuiți la Toll House Inn, a rămas fără nuci și a decis să pună în schimb bucăți de ciocolată. Și, cum se spune, restul este istorie.
Rețetă de fursecuri cu nuci
Ingrediente
- ¼ cană de făină universală
- ½ cană zahăr alb
- ½ cană zahăr brun
- ¼ linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 ou
- 1 linguriță extract de vanilie
- ½ cană de unt, înmuiat
- ¾ cană nuci tocate
Mod de preparare
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro
Pentru început, cuptorul trebuie preîncălzit la 190 de grade Celsius. Ulterior, se ung tăvile pentru fursecuri.
Într-un castron mediu, se amestecă făina, zahărul alb, zahărul brun și bicarbonatul de sodiu. Mai apoi, se adaugă oul, vanilia și untul. Acestea trebuie amestecate până când se formează aluatul.
După acest pas, se adaugă nucile tocate și se rulează aluatul în bile sau în alte forme dorite. Acestea se așează în tavă la o distanță de 5 cm. Fursecurile se coc timp de 8 până la 10 minute în cuptorul preîncălzit, până când marginile devin aurii. Mai apoi, se lasă la răcit în tavă timp de 5 minute înainte de a fi puși într-un alt loc pentru a se răci complet.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială!