Iubitorii de dulciuri trebuie să afle rețeta prăjiturii bunicii Gherghina, glazurată cu cacao.
Bunica Gherghina este iubită pe rețelele de socializare pentru mâncărurile sale, astfel că a împărtășit o nouă rețetă cu iubitorii de bucătărie, iar de această dată a pregătit un desert.
“Numărăm 25 la toate.” Bunica Gherghina, rețeta prăjiturii cu glazură
Citește și: Rețeta de papanași a bunicuței Gherghina! Un preparat delicios și foarte ușor de realizat!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Bunica Gherghina a împărtășit cu urmăritorii un desert care poate fi pregătit foarte ușor, mai ales în preajma sărbătorilor.
Ingrediente:
- Ulei
- Făină
- Zahăr
- Lapte
- Unt
- Lămâie
- Sare
- Cacao
- Zahăr vanilat
- Amoniac
- Ouă
„Dragii mei, vreau să vă încânt cu o nouă prăjitură cu glazură. La această prăjitură avem nevoie de cinci ouă. Numărăm 25 la toate. 25 de linguri de lapte, 25 de linguri de ulei, 25 de linguri de zahăr, 25 de linguri de făină. Urmează să punem și 25 de linguri de lapte. Urmează uleiul, tot 25 de linguri. Punem și zahărul vanilat. Punem o lingură de amoniac pe care îl stingem cu lămâie. De la o întreagă lămâie stoarceți zeama în această compoziție. Punem și un praf de sare. Amestecăm toate ingredientele.”, a explicat bunica Gherghina.
Cum prepară bunica Gherghina glazura pentru prăjitură
Dacă ați urmat toți pașii rețetei explicate de bunica Gherghina, aveți nevoie și de o glazură pentru ca prăjitura voastră să fie perfectă pentru a fi pusă pe farfurie, așa că a spus, pas cu pas, cum o puteți realiza foarte ușor și când trebuie turnată peste desert.
„Am pregătit tava cu hârtie de copt, iar acum punem compoziția la copt.