Bunica Gherghina ne prezintă rețeta cozonacului pe care îl pregătește cu ocazia Crăciunului.
Două zile ne mai despart de Crăciun, iar internetul este plin cu cei mai frumoși cozonaci pregătiți pentru masa de sărbătoare. Cu această ocazie, bunica Gherghina a dezvăluit cum prepară cozonacul pentru întreaga familie.
“Punem trei-patru linguri de lapte, o jumătate de lingură de zahăr, jumătate de cubuleț de drojdie.” Cum prepară bunica Gherghina coca pentru aluat
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Bunica Gherghina a prezentat, zilele trecute, cu prepară cozonacul fără frământare, iar de această dată a explicat, pas cu pas, care sunt ingredientele pentru un cozonac cu aluat făcut în casă, ce folosește și care sunt cantitățile ideale pentru desertul nelipsit
„Fiindcă se apropie Sfântul Crăciun, bunica vrea să facă un cozonac și vreau să vă prezint ingredientele. Pentru acest cozonac avem nevoie de:
- făină
- Ulei
- Cacao
- Zahăr
- Lămâi
- Stafide
- Ouă
- Lapte
- Sare
- Drojdie
Acum facem aluatul direct în bol, punem trei-patru linguri de lapte, o jumătate de lingură de zahăr, jumătate de cubuleț de drojdie, amestecăm puțin cu lingura și lăsăm. Dragii mei, a crescut aluatul, urmează să punem coaja de la două lămâi, cele 5 gălbenușuri de ou cu o jumătate de linguriță de sare, 200 de ml de lapte călduț cu 150 de g de zahăr, iar acum băgăm la frământat.”, a spus bunica Gherghina.
Cum prepară bunica Gherghina umplutura pentru cozonaci
Bunica Gherghina a prezentat și cum face umplutură cozonacului, care sunt ingredientele pe care le amestecă cu laptele cald, cum întinde coca, dar și cât stă acesta la copt.
„Se vede ce cozonac o să-mi iasă după ce am amestecat bine laptele cu gălbenușuri de ou, cu zahărul la frământat, cu ulei cald și acum luăm bine la frământat coca. Pentru umplutură am pus cinci albușuri de ou cu șase linguri de zahăr, să iasă dulce umplutura, așa îmi place. Am bătut albuș cu zahăr, punem și un pachet de cacao. Pentru cozonaci, hârtia de copt o folosesc și la cozonaci și la prăjituri.