Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, cum pregătește sarmalele pentru masa de Crăciun, fiind preparatul preferat al său.
Chef Sorin Bontea este unul dintre cei mai iubiți și urmăriți chefi din țară, așa că, acum, în prag de sărbători, a ales să dezvăluie rețeta preferată a tuturor românilor, cea a sarmalelor.
„Varza rămâne puțin crocantă, așa se fac la olteni.” Cum prepară chef Sorin Bontea sarmalele oltenești
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro
Chef Sorin Bontea a venit cu rețeta sarmalelor, acum, de Crăciun, și a dezvăluit cum a pregătit compoziția, dar și care este ingredientul secret pe care îl folosește la acest îndrăgit preparat.
Ingrediente:
- Varză
- Carne mai grasă
- Foi de dafin
- Orez
- Sare
- Piper
- Bulion
- Varză tocată
- Zeamă de varză
Se fierb, dar varza rămâne puțin crocantă, așa se fac la olteni.
Am carne proaspătă porc. Mie îmi place să toc singur carnea, mai mare. Călesc ceapa, să se încingă puțin tigaia, punem și puțin bulion, cam trei linguri. Am călit ceapa cu bulionul 2-3 minute, o las să se răcească, după care facem compoziția pentru sarmale.”, a spus chef Sorin Bontea.
Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro
Ingredientul secret al sarmalelor lui chef Sorin Bontea
Sorin Bontea a explicat care sunt cantitățile pe care le folosește în prepararea sarmalelor, condimentele pe care le pune pentru a da gust, dar și care este îngredientul secret, și anume zeama de varză, în care sarmalele vor fierbe, iar foile vor rămâne crocante. „Am un kg jumate de carne și 150 gr.