„Avem carnea tocată un pic mai grasă și afumătura. Deasupra punem o sticlă de vin spumant, nu vom mai pune apă la fiert.” Rețeta sarmalelor de Crăciun a Gabrielei Cristea!
Diana Puiu24 decembrie 2023Actualizat: 24 septembrie 2024, 00:35
Gabriela Cristea a prezentat rețeta sarmalelor de Crăciun pe care a început deja să le prepare cu multă grijă.
O zi ne mai desparte până la Crăciun, iar Gabriela Cristea a pregătit deja toate preparatele necesare pentru o masă îmbelșugată. După mai multe rețete de dulciuri, Gabriela Cristea a venit și cu rețeta nelipsitelor sarmale de pe masa de sărbători.
„Pun cimbru destul de generos chiar în interior.” Cum prepară umplutura pentru sarmale Gabriela Cristea
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, de ce ingrediente are nevoie pentru umplutura sarmalelor, ce condimente oferă un gust inedit acestora și cum folosește sucul de roșii pentru un bol plin de savoare.
„Avem carnea tocată, iar eu iau carnea de porc un pic mai grasă. În același timp avem tocată și afumătura. Eu am avut pulpă de porc afumată. Pe lângă asta, pun și orez, dar neapărat și sare, dar trebuie să gustați varza pentru a vedea cât e de sărată. Pun cimbru destul de generos chiar în interior, pun piper alb măcinat, întotdeauna pun și aceste roșii pasate pentru că îmi place ca sarmalele să fie roșii.
Am terminat de amestecat carnea și lăsăm compoziția cam o oră să se liniștească. Avem aici varza pe care trebuie să o gustați să vedeți cât e de sărată.”, a povestit Gabriela Cristea.
„Prima dată punem un strat generos de varză jos pentru a nu se lipi sarmalele de oală.” Cum pune la fiert sarmalele Gabriela Cristea și care este ingredientul secret
Gabriela Cristea a explicat care sunt pașii până ca sarmalele să ajungă la cuptor, dar și cum folosește o sticlă de vin spumant pentru ca ele să fie fragede, apoi le lasă timp de 3-4 ore la foc mic până sunt gata. „Prima dată punem un strat generos de varză jos pentru a nu se lipi sarmalele de oală, punem și cimbru. După ce am așezat primul strat de sarmale, punem sos de roșii generos, punem și cimbru și continuăm așa până la sfârșit.
Când am ajuns la sfârșit, punem un strat de varză deasupra, iar tot aici mai punem un cimbru și sos roșu. Deasupra punem o sticlă de vin spumant, nu vom mai pune apă la fiert. Punem la foc pentru o oră. După ce au stat o oră pe aragaz, le punem la cuptor, la 120 de grade. Timp de 3-4 ore doar mai verificați dacă mai trebuie apă. Poftă bună și un Crăciun fericit!”, a
„Avem carnea tocată un pic mai grasă și afumătura. Deasupra punem o sticlă de vin spumant, nu vom mai pune apă la fiert.” Rețeta sarmalelor de Crăciun a Gabrielei Cristea!
Diana Puiu24 decembrie 2023Actualizat: 24 septembrie 2024, 00:35