Gabriela Cristea a explicat cum pregătește piftia pentru sărbători și care sunt ingredientele de care are nevoie.
Gabriela Cristea este mereu activă pe rețelele de socializare, împărtășind din rețetele sale de zi cu zi. De această dată, prezentatoarea TV a venit cu rețeta piftiei, nelipsită de pe mesele de sărbătoare.
“E momentul să adăugăm o ceapă, o căpățână de usturoi întreagă și boabe de piper.” Rețeta piftiei făcută de Gabriela Cristea
Este Ajunul Crăciunului, iar multe gospodine încă mai pun pe foc ultimele preparate de sărbători.
Pentru cele care nu au reușit să termine bucatele până acum, Gabriela Cristea vine cu rețeta piftiei, nelipsită de pe mesele românilor, și dezvăluie toate ingredientele necesare de care are nevoie pentru realizarea ei. „Dragilor, am aici niște urechi pe care vreau să le curăț foarte bine pentru că vreau să mă apuc să fac piftie. Avem nevoie de urechi de porc și de adidași, așa cum se spunea pe vremea vânatului, și niște foi de dafin pentru aromă.
Am umplut o oală cu apă, am pus urechile de porc, un rasol de porc și picioarele de porc, iar totul va merge la foc pentru 2-3 ore, până când toată carnea se desprinde de pe os. E obligatoriu să spumați foarte bine piftia până când nu mai face deloc spumă. După două ore de jumătate a început să se desprindă de pe os. E momentul să adăugăm o ceapă, o căpățână de usturoi întreagă și boabe de piper, plus câteva frunze de dafin.
O mai lăsăm la fiert jumătate de oră, 45 de minute. Piftia a fiert la foc mic vreo 3 ore și ceva. O oprim și e momentul să o lăsăm să se răcorească.”, a povestit Gabriela Cristea.
După ce toată carnea a fiert, Gabriela Cristea a desprins-o de pe os și explică cum face zeama de care are nevoie ca piftia să se prindă. Vedeta a mai sugerat că de fiecare dată face piftia în boluri cu capac pentru ca aceasta să poată sta la frigider până a doua zi.
„Am curățat vreo trei căței de usturoi pe care îi vom pisa cu sare grunjoasă. Am desfăcut toată carnea și o punem în cele două recipiente în care facem piftia. Am pisat usturoiul și îl trecem prin strecurătoare. Punem usturoiul în zeamă, dar zeama trebuie să fie rece, deoarece dacă e caldă, nu va avea un gust plăcut. Trebuie să fie o idee mai sărată ca atunci când o consumați, deoarece în carne nu am pus deloc sare.
Punem carnea în recipiente și strecurăm zeama în cele două vase. Întotdeauna fac piftia în recipiente cu capac pentru că o bag la frigider. Poftă bună și sărbători cu bine!”, a mai spus Gabriela Cristea.