Tort Red Velvet. O alegere potrivită și pentru seara de Revelion!

red velvet

Tort Red Velvet

Tortul Red Velvet se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort Red Velvet. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tort Red

Velvet, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Tort Red Velvet

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Festival de gusturi festive. Descoperă magia brioșelor Red Velvet într-o experiență culinară ce împodobește sărbătorile tale

tort red velvet
Tort Red Velvet[Sursa foto: freepik]

Citește și: Magie culinară de sărbători. Descoperă secretul perfect al fursecurilor de Crăciun pentru a încânta papilele tale!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

retete de prajituri de casa
Tort Red Velvet[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 350 g zahăr
  • 150 g unt
  • 4 ouă
  • 300 ml lapte bătut
  • o jumătate de linguriță de colorant roșu
  • 3 linguri de cacao
  • 300 g făină
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 1 linguriță de oțet alb
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • o esență de vanilie

Ingrediente pentru crema

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Tort Red Velvet[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem este să scoatem untul din frigider, pentru a se afla la temperatura camerei, în momentul în care ne vom apuca de prepararea blatului. Odată făcut acest pas, vom continua prin a amesteca untul cu zahărul granulat, timp de 10 minute, cu un mixer, pentru a obține o spumă.
  2. Imediat apoi, adăugăm peste și ouăle, însă pe rând, în timp ce mixam și adăugăm treptat și câte o lingură din cantitatea de făină. Amestecăm bine de fiecare dată, pentru ca ingredientele să se omogenizeze. Jumătate din cantitate de făină, rămasă, o amestecăm cu jumătate din cantitatea de pudră de cacao și cu pliculețul de praf de copt. O adăugăm și o amestecăm bine, pentru că mai apoi să adăugăm în bol și laptele bătut, colorantul alimentar și esența de vanilie. Bineînțeles că vom amesteca din nou, iar apoi cernem deasupra restul de amestec de făină și pudra de cacao, din ce ne-a mai rămas. Abia la final amestecăm și bicarbonatul de sodiu pe care l-am stins cu oțet și amestecăm iar.
  3. Acum vom avea nevoie de 3 tăvi de cuptor, rotunde, cu marginile detașabile, de preferat. Împărțim cantitatea de aluat în cele 3 tăvi de cuptor și nivelăm cu o spatulă. Introducem tăvile cu blatul nostru în cuptorul preîncălzit la o temperatura de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 30 de minute.
  4. După acest interval de timp, scoatem tăvile din cuptor, ulterior și blaturile din tăvi și le lăsăm deoparte să se răcească.
  5. Acum a venit momentul să preparăm și crema noastră pentru tort. Așadar, tot ce trebuie să facem este să amestecăm mascarpone cu smântâna dulce cu un mixer, până obținem o textură mai tare. Adăugăm apoi și zahărul pudră și mixăm, astfel încât să se încorporeze cât mai bine cu restul ingredientelor. Crema obținută se introduce în frigider până o utilizăm pentru ornarea tortului.
  6. A venit timpul să ne ocupăm de ornarea desertului, motiv pentru care vom alege un platou mai mare, rotund, în mijlocul căruia vom pune puțină cantitate de cremă, pentru a stabiliza primul strat de blat. În continuare, așezăm prima bucată de blat, iar după ce am împărțit cantitatea de cremă în 3 părți cât se poate de egale, dar am păstrat și pentru a îmbrăca tortul, vom începe să așezăm crema și să o nivelăm cu o spatulă, pe prima bucată de aluat. Procesul se repetă și pentru restul bucăților de blat, iar ulterior, vom îmbracă tortul obținut, cu restul cremei rămase.
  7. Tortul se poate decora cu merișoare congelate sau cu orice alte decorațiuni doriți, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de gustare
Tort Red Velvet[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Rețeta de sarmale a lui chef Florin Dumitrescu. Care este ingredientul secret care trebuie adăugat

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies