Tortul cu cremă de căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort cu cremă de căpșune.
Rețetă de Tort cu cremă de căpșune
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Tort Red Velvet. O alegere potrivită și pentru seara de Revelion!
Citește și: De ce ar trebui să mănânci de Anul Nou 12 boabe de struguri
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 7 ouă
- 200 g făină
- 200 g zahăr
- 50 g amidon
- 150 g unt
- 50 g pudra de cacao
- 3 lingurițe de praf de copt
- 1 praf de sare
- coaja de la o portocală
Ingrediente pentru cremă
- 550 g mascarpone
- 350 g piure de căpșune
- 300 g căpșune
Ingrediente pentru piureul de căpșune
- 350 g căpșune
- 300 g zahăr
- 1 lingură și jumătate de zeamă de lămâie
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- Pentru început, tot ce trebuie să facem pentru această rețetă este să începem prin a bate albușurile de la ouă, odată ce le-am separat de gălbenușuri, în boluri diferite, cu un praf de sare. Separat, gălbenușurile se amesteca cu zahărul, dar și untul pe care l-am topit în prealabil, până se omogenizează așa cum ne dorim.
- Acum a venit momentul să ne ocupăm și de făină, pe care o vom amesteca cu praful de copt, amidonul, pudra de cacao, dar și coaja de portocală pe care am ras-o în prealabil. Întregul amestec se va adăuga la gălbenușuri, iar cu ajutorul unui mixer, amestecăm totul cât mai bine cu putință, pentru ca în cele din urma, să obținem un amestec gros. Acesta se va adăuga imediat ce este gata, peste albușuri și, de asemenea, mixăm pentru a se încorpora.
- Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor, rotundă, cu pereții detașabili, pe care o vom unge cu unt și în care vom presăra și puțină făină, pentru ca ulterior să turnăm compoziția în tavă, iar tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, timp de aproximativ 30 de minute. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, ulterior și blatul din tavă, și îl lăsăm deoparte să se răcească.
- În acest timp, preparăm și piureul de căpșune. Tot ce trebuie să facem este să adaugăm toate căpșunele în paharul unui mixer, pentru a le pasa cât mai bine, astfel încât să obținem un piure, pe care ulterior în vom strecura de semințe și îl vom amesteca cu zahăr și zeama de la lămâie. Întregul conținut se va pune într-o oală și se va fierbe timp de 10 minute. După acest interval de timp, lăsăm conținutul deoparte, să se răcească, astfel încât, în acest timp, piureul se va îngroșă. Abia apoi vom amesteca piureul cu mascarpone și câteva bucăți de căpșune tăiate, opțional.
- Acum că toate ingredientele noastre sunt gata, tot ce trebuie să facem este să tăiem blatul în 3 felii cât se poate de egale, aspect pe care îl vom face și cu crema, păstrând cantitate și pentru a îmbrăca tortul în exterior. Așadar, pe un platou mai mare, vom așeza primul strat de blat, pe care îl vom unge cu primul strat de cremă, nivelând cu o spatulă, iar procesul se va repeta și cu restul blatului și cremei. La final, îmbrăcăm tortul cu crema de căpșune rămasă, și îl putem decora cu căpșune proaspete, bezele și alte astfel de decorațiuni, după bunul plan. Rețeta este gata de servit, poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.