Este cunoscut deja faptul că de sărbători, consumăm o cantitate mai mare de mâncare, în comparație cu restul anului. Însă știați cum vă puteți revigora corpul?
Aflați din rândurile următoare în ce constă, mai exact, ghidul detoxofiant pe care ar trebui să îl urmați după sărbători, pentru ca organismul să fie revigorat.
Consumă citrice
Un sfat de luat în seamă în ceea ce privește detoxifierea, constă în consumarea a mai multor citrice. Indiferent că este vorba despre lămâi, portocale, grapefruit sau mandarine, toate acestea sunt considerate puternice pentru detoxifiere, fiind bogate în Vitamina C, care neutralizează radicalii liberi și întărește sistemul nostru imunitar.
Citește și: 6 salate delicioase și sănătoase pentru a scăpa rapid de grăsimea de pe burtă
Citește și: 5 trucuri despre îngrijirea pielii pe care mi-aș fi dorit să le știu la 20 de ani
Alege puterea condimentelor precum turmericul și ghimbirul
Deși nu multe persoane obișnuiesc să includă în consumul lor zilnic turmeric sau ghimbir, se pare că ghimbirul este cel care conține antioxidanți și compuși bioactivi (gingerolul), care atenuează inflamația corporală și stimulează metabolismul.
Astfel, ambele condimente pot fi folosite sub formă de pudră sau rădăcini proaspete.Includeți mai mult piper negru și roșu în consum
Alte condimente pe care cu siguranță ar trebui să le includem mai mult în alimentația noastră sunt piperul negru, dar și cel roșu. Ambele tipuri de piper sunt abundente în substanțe cheie care stimulează glicoproteina P, esențială pentru transportul toxinelor din celule.
În plus, piperul acționează că un tonic pentru creier, îmbunătățind fluxul sanguin și promovând o circulație robustă, aspect deosebit de benefic în special pentru persoanele care se confruntă cu balonare sau probleme circulatorii. De menționat este și faptul că ajută la îmbunătățirea producerii sucurilor gastrice, digestie și reducerea gazelor.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Consumă mai multă sfeclă
Sfecla se poate include în nenumărate rețete de salate și nu numai, aceasta fiind cea care joacă un rol esențial în dietele de detoxifiere, ajutând la eliminarea toxinelor și la combaterea excesului de radicali liberi. În plus, îmbunătățesc fluxul de sânge în întregul corp, optimizând circulația țesuturilor și astfel, sporind capacitățile de detoxifiere.
Bea ceai verde
Deși nu se află printre preferințele tuturor persoanelor, ceaiul verde este o băutură toxifiantă, plină de antioxidanți. Este eficient în combaterea radicalilor liberi și este capabil să ajute la prevenirea diferitelor tipuri de cancer, la accelerarea metabolismului și asigurarea funcțiilor corporale netede. Puteți chiar să apelați la infuzarea ceaiului cu frunze de mentă și lămâie, îmbunătățind aroma și combinând calitățile liniștitoare ale mentei cu lămâia.
Include ouăle în dieta ta
Ouăle sunt consumate deseori dimineața, la micul dejun. Cu toate acestea, ouăle ar trebui să fie incluse în alimentația noastră indiferent de oră. Acestea, în special gălbenușurile sunt o parte esențială și nutritivă a oricărei diete, inclusiv cea de detoxifiere. Sunt pline cu coline, o vitamină pentru detoxifiere, de zinc, magneziu și Vitamina B, nutrienți esențiali pentru procesarea eficientă de detoxifiere a ficatului.
Bea ceai de lămâie
Ceaiul de lămâie este plin de antioxidanți precum lemina și gerania, care luptă împotriva radicalilor liberi în prevenirea oxidării celulelor adipoase, contribuind astfel la scăderea colesterolului rău (LDL) și a trigliceridelor din sânge datorită proprietăților sale diuretice. În plus, tot acest tip de ceai stimulează și eliminarea excesului de lichide atenuând balonarea abdominală. Susține rinichii, ficatul și tractul digestiv, îmbunătățind circulația și digestia.
Includeți legumele cu frunze verzi în alimentație
În special legumele care au frunzele de o culoare verde închis sunt cele pline cu nutrienți esențiali, importanți pentru buna funcționare a organismului și esențiale în dietele de detoxifiere. Dețin vitamine, minerale și compuși bioactivi vitali necesari în detoxifiere. În plus, fibrele din aceste frunze ajută la menținerea unei flore intestinale echilibrate esențială pentru asigurarea unei absorbții eficiente a nutrienților și a eliminării toxinelor. De asemenea, de menționat este și faptul că frunzele verzi activează enzimele hepatice ajutând la detoxifiere.
Optează pentru probiotice
Mai ales dacă răsfățurile sezonului au dus la disconfortul gastrointestinal și nereguli digestive, cu siguranță ar trebui să optați pentru încorporarea probioticelor în alimentație. Probioticele, indiferent de că este vorba despre iaurtul natural, kefir, oțet balsamic, varza murată și așa mai departe, sunt microorganisme vii responsabile de echilibrarea microbiotei intestinale care ajută la prevenirea bolilor intestinale și îmbunătățește absorbția nutrienților considerați prietenoase cu detoxifierea.
Consumă ananas
Nu în ultimul rand, pentru a vă detoxifia corpul, ananasul este un adaos excelent pentru dietele de detoxifiere, datorită proprietăților diuretice care stimulează producția de urină și facilitează eliminarea toxinelor și a deșeurilor abundente. Ananasul are proprietăți digestive și antiinflamatorii, ajutând la reducerea inflamației corporale și la îmbunătățirea digestiei.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.