Clătitele americane cu sirop de arțar se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de clătite americane cu sirop de arțar.
Rețetă de Clătite americane cu sirop de arțar
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Cine a inventat halvaua. Povestea inovatoare a deliciosului desert și creatorul din culise!
Citește și: Tort cu miere și cremă albă. O dulceață de tort în adevăratul sens al cuvântului!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o ora
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru clătite
- 200 g de făină
- o linguriță de sare
- 3 linguri de zahăr
- un pliculeț de praf de copt
- 300 ml de lapte bătut
- o esență de vanilie
- 2 ouă
- 100 g de unt
ingrediente pentru decor
- sirop de arțar
- Afine
- căpșune
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă, este să aducem un bol de dimensiuni mai mari, pentru ca în acesta sa cernem toată cantitatea de făină, folosind o sită, iar peste făină vom adăuga ulterior și sare, zahărul granulat, dar și pliculețul de praf de copt. Așa cum am menționat, toate aceste ingrediente se vor cerne împreună, iar cu ajutorul unui tel vom amesteca în ele, iar deocamdată vom lăsa bolul deoparte.
- Odată ce am terminat cu această etapă pentru rețetă, vom avea nevoie de un alt bol însă de dimensiuni mai mici în care vom adăuga laptele bătut, esența de vanilie, ingrediente pe care le vom introduce în cuptorul cu microunde, nu mai mult de un minut, pentru ca ulterior în acest amestec, să adăugăm și ouăle, iar tot cu un tel vom bate ingredientele până când sunt bine încorporate, în special noul. Într-un bol, tot de dimensiuni mai mici vom topi untul, tot în cuptorul cu microunde, unt pe care ulterior îl vom adăuga peste ingredientele din celălalt bol, și le vom amesteca împreună, folosind telul.
- Odată ce toată compoziția noastră este aproape gata, a venit momentul să pornim și aragazul la foc mic, pentru a încinge o tigaie pentru prepararea clătitelor noastre.
- Așadar, tot ce ne-a rămas de făcut este să amestecăm cele 2 conținuturi din bol, turnându-l pe cel lichid peste cel uscat, iar tot cu un tel vom amesteca toate ingredientele pentru a se încorpora cât mai bine, iar apoi ne putem ocupa de prepararea clătitelor.
- Așadar, în momentul în care tigaia noastră este îndeajuns de încălzită, vom unge cu puțin unt tigaia, înainte de a pregăti fiecare clătită în parte. În momentul în care acesta s-a mai topit, cu ajutorul unui polonic vom lua din compoziția pregătită de aluat și vom așeza în tigaie, astfel încât să ajungă pe toată suprafața sa.
- Așteptăm să se formeze bule deasupra clătitei, pentru a ști că e momentul să le întoarcem. Procesul se va repeta până când toată cantitatea de aluat se va consuma.
- În momentul în care toate clătitele noastre sunt gata, le vom pune într-o farfurie de dimensiuni mai mari, una peste alta, sau în funcție de preferințe, vom turna deasupra sirop de arțar, și vom decora clătitele noastre cu afine, dar și cu căpșune, pentru că rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.