Banana bread se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de banana bread. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă banana bread, preparata
Rețetă de Banana bread
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Brioșe cu afine. Un desert rafinat de-a dreptul!
Citește și: Pizza pepperoni. Un blat pufos și un gust autentic!
Timp de preparare – 30 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp total – o ora
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 4 banane+ o banană pentru decor
- 4 oua
- 200 g de unt
- 200 g de zahăr
- 300 g de făină
- o linguriță de bicarbonat
- 100 g de nuci măcinate
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este
nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această ușoară rețetă este să începem prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180 °C. Tot acum trebuie să pregătim și aluatul nostru pentru banana bread, în care vom așeza hârtie de copt, iar marginile acesteia se vor tăia, astfel încât hârtia de copt să se potrivească pentru tava noastră de chec.
- Acum vom începe să preparăm banana bread, așadar vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga bananele, iar cu ajutorul unei furculițe le vom pasa cât mai bine cu putință, fără să ne rămână bucăți prea mari de banană.
- Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga și untul care se află la temperatura camerei, de preferat ar fi să fie tăiat în cubulețe pentru a se mixa mult mai ușor, iar alături de acesta în bol vom adăuga și zahărul. Indiferent de faptul că veți adăuga zahăr alb sau zahăr brun, rețeta va fi tot una reușită însă gustul poate să difere puțin. În continuare, cu ajutorul unui mixer vom amesteca cele 2 ingrediente până când se vor încorpora foarte bine. Rând pe rând, tot în acest bol vom adăuga și ouăle pe care le vom amesteca tot cu ajutorul unui mixer până când toate ingredientele obțin textura dorită.
- Acum a venit momentul să adăugăm cele 2 conținuturi din boluri, însă de această dată bananele pasate se vor turna peste compoziția de unt, zahăr și ouă din bol, iar pe lângă acestea vom adăuga și nucile pe care le-am măcinat în prealabil, bicarbonatul, dar și făina cernută în prealabil, treptat pe care o vom adăuga cu ajutorul unei linguri, timp în care vom continua să amestecăm prima dată cu o spatulă, iar în cele din urmă și cu un mixer, timp de câteva minute pentru ca întreaga compoziție să se încorporeze foarte bine.
- După acest pas, tot ce ne-a rămas de făcut este să așezăm toată compoziția în tava pregătită, iar deasupra compoziției vom așeza o banană pe care am tăiat-o în prealabil in doua, pe lungime, bineînțeles. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45 de minute sau până când coacerea acestui desert se va finaliza.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul nostru din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.