Lupta împotriva depresiei: un nou episod în cadrul campaniei “Epidemie de violență”, sâmbăta aceasta, la Știrile Kanal D de la ora 18:00

Lupta împotriva depresiei: un nou episod în cadrul campaniei “Epidemie de violență”, sâmbăta aceasta, la Știrile Kanal D de la ora 18:00
Lupta împotriva depresiei: un nou episod în cadrul campaniei “Epidemie de violență”, sâmbăta aceasta, la Știrile Kanal D de la ora 18:00

Campania “Epidemie de violență” continuă cu un nou episod si pune sub lupă depresia și tentativele de sinucidere într-o noua editie difuzata sâmbătă, la ora 18:00 în cadrul Știrilor Kanal D.

Claudia Costandiș, reporter al Stirilor Kanal D, va aborda subiectul alături de specialiști pentru a evidenția impactul devastator al depresiei asupra celor care se confrunta cu “maladia secolului”.

În cadrul acestei ediții, se va aduce în discuție importanța înțelegerii faptului că depresia este o boală psihică care necesită tratament specializat, similar altor afecțiuni medicale. Așteptarea prelungită în speranța vindecării spontane poate aduce indivizii mai aproape de gesturi fatale.

Conform statisticilor, in România, realitatea dureroasă se reflectă în cele 38.000 de apeluri zilnice la 112, provenind de la persoane care solicită ajutor pentru cei dragi afectați de boli psihice. Importanța conștientizării și eliminării stigmatului asociat problemelor de sănătate mentală devine evidentă în fața acestor statistici îngrijorătoare.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Un aspect alarmant dezvăluit în cadrul campaniei este că fenomenul sinuciderilor a căpătat o nouă dimensiune. Gestul fatal este îndelung pregătit, indivizii călătoresc sute de kilometri pentru a-și pune capăt vieții departe de casă, în încercarea de a minimiza impactul asupra celor dragi și de a scăpa de orice încercare de intervenție.

Un exemplu cutremurător în acest sens este cazul unui tânăr student din Timișoara, care a parcurs distanța până în București pentru a-și pune capăt vieții, aruncându-se în gol de pe cel mai înalt hotel din Capitală.

Este încă o dramă care ilustrează nevoia imperioasă de a consolida eforturile în prevenirea sinuciderilor și de a oferi sprijin adecvat celor care luptă cu depresia.

Campania “Epidemie de violență”, marca Știrile Kanal D, continuă să aducă în prim-plan subiecte acute si îngrijorătoare pentru a trage un semnal de alarmă și a educa publicul cu privire la importanța sănătății mentale si,  de asemenea,  pentru a încuraja căutarea ajutorului specializat în tratamentul afecțiunilor psihice.

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este actorul care dă viață personajului principal Serhan Soysalan, din noul serial „Inimă rebelă”. Publicul l-a cunoscut deja pe Yurdaer Okur în producția „Secrete de familie”, în care a jucat rolul Procurorului Turgut Ali

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies