Galette cu căpșune. Uimește-ți prietenii cu această delicatesă!

retete de gustare

Galette cu căpșune

Galette cu căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de galette cu căpșune.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă galette cu căpșune, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Galette cu căpșune

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tort cu afine. Excelent pentru iubitorii de afine și nu numai!

galette
Galette cu căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Mini tarte cu roșii cherry și brânză de capră. O idee cremoasă de aperitiv!

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

galette cu capsune
Galette cu căpșune[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

  • 600 g de făină
  • 400 g de unt, rece
  • 3 lingurițe de zahăr pudră
  • Sare
  • 10 linguri de apă rece

ingrediente pentru umplutură

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

  • 1 kg de căpșune
  • 80 g de amidon
  • 200 g de zahăr
  • 5 lingurițe de coajă rasă de la lămâie
  • zeama de la o lămâie
  • 5 crenguțe de cimbrișor
  • 100 g de unt

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar

să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Galette cu căpșune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a prepara aluatul. Așadar, vom avea nevoie de un robot de bucătărie, sau de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga, pentru început, untul, direct din frigider rece, pe care l-am tăiat în cubulețe în prealabil.
    Porniți robotul de bucătărie pentru a amesteca untul, sau în cazul în care nu dețineți un robot de bucătărie, îl veți sfărâma cu ajutorul unei furculițe. Ulterior, vom adăuga vom adăuga și toată cantitatea de făină și vom continua să amestecăm în cele 2 ingrediente, iar treptat, odată ce am amestecat aceste ingrediente, vom începe să adăugăm și lingurile de apă rece, rând pe rând, până când vom observa că am obținut un aluat nisipos.
    Nu trebuie să uităm să adăugăm și zahărul pudră, dar și un praf de sare, în funcție de preferințe, amestecând toate ingredientele până când obținem aluatul nostru potrivit.
  2. În momentul în care aluatul nostru începe să se adune, ar trebui să ne oprim din amestecat sau frământat, și să-l modelăm sub formă de bilă, pentru ca ulterior să îl punem într-o pungă curată și să lăsăm timp de aproximativ o oră, la frigider.
  3. În acest timp, ne vom ocupa de prepararea umpluturii. Așadar, vom începe prin a tăia toate căpșunele noastre, fie în jumătăți, fie în sferturi, în funcție de preferințe, dar și cât de mari sunt căpșunele respective, și chiar în cazul în care acestea sunt de dimensiuni foarte mici, putem lăsa chiar și întregi. Într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga toate căpșunele, alături de zahăr, amidon, coaja de lămâie, rasă în prealabil, frunzele proaspete de cimbrișor, amestecăm astfel încât toate aceste ingrediente să ajungă peste căpșunile noastre, iar bolul respectiv se va introduce în frigider, pentru 30 de minute.
  4. Acum că atât blatul nostru, cât și umplutura sunt gata, trebuie să ne ocupăm de asamblarea preparatului. Prin urmare, vom scoate aluatul din frigider, îl vom frământa pentru puțin timp virgula astfel încât acesta să devină elastic, iar ulterior îl vom așeza între 2 foi de hârtie de copt, pentru a îl întinde cu ajutorul unui sucitor, într-o foaie rotundă, nici prea groasă, dar nici prea subțire, astfel încât să se potrivească pentru tava în care urmează să coacem desertul.
  5. Ulterior, după ce am întins aluatul nostru, îl vom trage direct cu foaia de copt în tavă, vom îndepărta foaia de copt aflată deasupra blatului, iar în mijlocul aluatului vom așeza umplutura noastră de căpșune, păstrând deoparte siropul rămas de la aceste, ulterior adunăm marginile în jurul căpșunelor, le ungem apoi cu gălbenuș de ou, iar de jur împrejur presărăm puțin zahăr. Deasupra umpluturii vom tăia și câteva cubulețe de unt. Din toate aceste ingrediente vom obține 2 astfel de preparate, ceea ce înseamnă că ne va trebui o tavă de cuptor mai mare, astfel încât cele 2 să încapă, sau acestea se vor coace pe rând.
  6. Preîncălzim cuptorul la o temperatură de 220 °C, și introducem desertul nostru în cuptor timp de aproximativ 10 minute, iar ulterior temperatura este scăzută la 200 °C și mai coacem desertul pentru încă 30 de minute.
  7. La final, tarta trebuie să fie rumenită pe margini, iar fructele înmuiate, exact ca la o dulceață, semn clar că rețeta de astăzi este gata, motiv pentru care vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul nostru din tavă, iar după ce s-a mai răcit puțin, o putem servi. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Galette cu căpșune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Mini tarte cu roșii cherry și brânză de capră. O idee cremoasă de aperitiv!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies