Idei inspirate pentru alegerea mobilierului de baie

Idei inspirate pentru alegerea mobilierului de baie
Idei inspirate pentru alegerea mobilierului de baie

Atunci când amenajezi sau renovezi o baie, mobilierul este una dintre cele mai importante alegeri. Cu atât de multe opțiuni diferite dintre care poți selecta, poate fi greu să știi exact de unde să începi. Adevărul este că nu există cu adevărat un mod corect sau greșit atunci când vine vorba de selectarea mobilierului pe care îl vei încorpora în spațiul de baie.

Cu toate acestea, există câteva aspecte pe care le poți lua în considerare pentru a te asigura că mobilierul ales se potrivește perfect stilului de design, așteptărilor tale și configurației spațiului din baie.

Ce fel de mobilier se potrivește într-o baie?

Deseori poate exista o oarecare confuzie cu privire la ceea ce înseamnă termenul "mobilier de baie". În restul casei, ne referim la canapele, mese, scaune și dulapuri. Dar într-o baie, mobilierul trebuie să fie, desigur, puțin diferit, în funcție de funcționalitatea spațiului.

Mobilierul de baie include, în general, măști și baze de lavoar, dulapuri, etajere sau chiar nișe de perete, toate servind ca spații de depozitare.

Ce culori alegi pentru mobilierul de baie?

Vom începe cu albastru. De ce?

Pentru că albastru este o nuanță foarte populară în acest moment. Și, într-adevăr, nu este o surpriză. Este o culoare care emană prospețime, tocmai de aceea mulți oameni se simt încrezători să o aleagă în spațiul lor.

Mai mult, combinația de albastru închis și galben muștar este încă "la modă", fiind o tendință de design de top, în care modernul și tradiționalul se împletesc perfect împreună.

Dulapurile albastre îți permit să păstrezi pereții și podelele albe și relativ simple, adăugând în același timp o doză de culoare, fără a exagera.

Mobilier de baie negru și gri

Observăm o creștere a cererii de mobilier de baie negru și gri. Utilizează negru pentru elementele principale, cum ar fi dulapurile sau blatul de lavoar, și gri pentru accesorii și detalii. Acest contrast puternic poate adăuga o notă dramatică și modernă în spațiul de baie. Combină materiale precum lemnul cu finisaje negre sau gri, pentru a adăuga textură și caldură. De exemplu, un blat cu aspect de lemn pe un dulap cu finisaj negru poate crea un contrast interesant.

Alb clasic

Una dintre primele culori care ne vin în minte atunci când vorbim despre mobilierul de baie este, de obicei, albul. Este o culoare simplă și delicată care este potrivită mai ales în spațiile mici.

Mobilierul de baie alb este o alegere excelentă dacă optezi pentru o baie lucioasă, strălucitoare, complet albă, dar are și mai mult de oferit atunci când este folosit ca ton de contrast față de culorile mai închise ale pereților.

Mobilier de baie în funcție de stilul de design

Pe lângă culoare, majoritatea oamenilor au o idee generală despre stilul de baie pe care doresc să îl realizeze. Aceasta variază în funcție de stilul casei, de gusturile personale, precum și de ceea ce se pretează cu dimensiunea și forma camerei.

Mobilierul de baie este o modalitate excelentă de a oferi un caracter și un stil clar identificabil în tot spațiul.

Fie că ești adeptul farmecului tradițional, al stilurilor robuste și rustice, al stilului minimalist și elegant, al unui aspect urban și îndrăzneț, al elementelor naturale într-o atmosferă de home SPA, suntem siguri că vei găsi mobilierul de baie care să se potrivească cu energia și preferințele tale de stil.

Mobilier de baie modern vs. clasic

Există o mulțime de stiluri de baie diferite, însă majoritatea băilor se încadrează într-una dintre aceste două categorii, modern sau tradițional.

Mobilier de baie modern: Alege corpuri de mobilier cu un finisaj neted, mat sau lucios. Mobilierul modern pentru baie are adesea linii simple și curate, evitând ornamentele excesive sau detaliile prea complicate. Designul minimalist este adesea preferat. Culorile neutre, cum ar fi alb, negru, gri și tonuri de lemn natural, sunt frecvente în mobilierul de baie modern. Dulapurile suspendate simple sau nișele de perete sunt cele mai potrivite pentru acest design.

deal Standard Connect Air Masca lavoar baie cu sertar si raft 80x44 cm, alb lucios/alb mat - GQS German Quality[Sursa foto: https://www.germanquality.ro/]

Mobilier de baie clasic: Designul clasic include adesea detalii ornamentale, precum sculpturi fine, modele gravate sau elemente decorative precum mânere și picioare elegante. Aceste detalii conferă mobilierului o notă de rafinament. Finisajele mobilierului de baie clasic pot include culori bogate și calde, precum maro închis, bej, alb sau gri, contribuind la atmosfera caldă și primitoare.

Set mobilier baie (masca cu 2 sertare si lavoar) Roca Unik Carmen 80x50xH88 cm, antracit satinat - GQS German Quality[Sursa foto: https://www.germanquality.ro/]

Elemente de mobilier au capacitatea de a transforma complet un spațiu, oferindu-i un stil și o senzație generală cu totul nouă. Alege-le cu atenție!



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies