Ruladă cu cremă de afine. O alegere potrivită și gustoasă pentru un desert făcut în casă!

retete de gustare

Ruladă cu cremă de afine

Rulada cu cremă de afine se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ruladă cu cremă de afine.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă ruladă cu cremă de afine, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Ruladă cu cremă de afine

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 9 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Pizza cu blat făcut în casă. Topping la alegere, întotdeauna!

Ruladă cu cremă de afine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort de morcovi cu mango și căpșune. Un tort colorat și sățios!

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

rulada cu afine
Ruladă cu cremă de afine[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 6 ouă
  • 150 g de zahăr
  • 2 linguri de lapte călduț
  • 100 ml de ulei
  • 100 g de făină
  • 10 g de amidon
  • un pliculeț de praf de copt
  • un praf de sare
  • o esență de vanilie

Ingrediente pentru umplutura

  • 350 g de mascarpone
  • 4 linguri de dulceață de afine
  • 5 linguri de smântână pentru frișcă
  • zahăr pudră

ingrediente pentru decor

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

  • câteva afine proaspete
  • zahăr pudră

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

rulada cu crema de afine
Ruladă cu cremă de afine[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând virgula tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a prepara blatul. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom cerne, pentru început, toată cantitatea de făină, pe care am amestecat o cu amidonul, pliculețul de praf de copt, dar și un praf de sare după gust. Odată ce am adăugat în bolul nostru aceste ingrediente, separat vom avea nevoie de 2 boluri pentru a separa toate ouăle, albușuri de gălbenușuri.
  • În bolul în care am adăugat gălbenușurile vom adăuga și jumătate din cantitatea de zahăr, pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer până când vom obține o cremă deschisă la culoare, timp de aproximativ 5 minute. Tot aici vom adăuga treptat și cantitatea de ulei, în timp ce continuăm să amestecăm tot cu mixerul, iar odată ce uleiul s-a încorporat în ingredientele noastre vom adăuga și cantitatea de lapte călduț, alături de esența de vanilie, ingrediente pe care le vom amesteca tot cu mixerul timp de aproximativ un minut.
  • In bolul în care am adăugat albușurile, le vom amesteca tot cu mixerul până când vom obține o textură spumoasă, însă moale. Aici vom adăuga și restul cantității de zahăr, însă tot treptat, timp în care vom continua să mixăm, începând din părțile laterale ale vasului către interior. În continuare putem folosi mixerul sau telul, ci vom bate ingredientele până când vom obține o spumă tare, care nu se dezlipește de bol.
  • Acum a venit momentul să adăugăm jumătate din amestecul de făină în crema de gălbenușuri, amestecând prima dată cu telul, pentru ca aceasta să se încorporeze. Jumătate din restul cantității rămase de făină o vom adăuga în spuma de albușuri, amestecând ușor tot cu telul, folosind mișcări de sus în jos. Imediat apoi adăugați și restul cantității de făină, și odată încorporată vom adăuga jumătate din spuma de albușuri peste cea de gălbenușuri, iar odată ce s-a încorporat foarte bine vom adăuga și restul. În tot acest timp trebuie să amestecăm continuu, însă ușor.
  • Acum a venit momentul să pregătim și tava noastră pentru desert, vom avea nevoie de o tavă de dimensiuni potrivite fie pătrată sau dreptunghiulară, pe care o vom unge cu puțin ulei iar ulterior vom așeza și hârtia de copt deasupra. Acum câteva noastră este pregătită putem să turnăm aluatul pentru blat în tavă și să îl nivelăm cu ajutorul unei spatule.

retete pentru desert
Ruladă cu cremă de afine[Sursa foto: freepik]

  • Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 10 minute. După acest interval de timp vom scoate tava din cuptor, și vom trece cu ajutorul unui cuțit pe marginea aluatului în cazul în care aluatul s-a lipit de margini, ulterior vom trage ușor da foaia de blat cu tot cu hârtie de copt afară din tavă, o vom rula cât timp este călduță pe partea lungă ajutându ne de hârtia de copt de dedesubt, iar ulterior o vom lăsa să se răcească deoparte timp de aproximativ 15 minute foaia fiind rulată.
  • În acest timp ne putem ocupa de prepararea cremei. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga crema de mascarpone împreună cu dulceața de afine, pe care le vom amesteca împreună. În funcție de cât de moale este dulceața, este nevoie să adăugați smântână pentru frișcă, astfel încât crema să fie potrivită, nici prea tare, dar nici prea lichidă. În cazul în care mai este nevoie să fie dulce, puteți adăuga și zahăr pudră după gust.
  • Acum că atât crema noastră este gata cât și foaia de blat, putem să ne ocupăm de asamblarea desertului. Desfacem foaia ușor de blat și o ungem pe toată suprafața cu crema de mascarpone și afine rezultată, iar ulterior o vom rula la loc, însă trebuie să învârtim rulada în hârtia de copt astfel încât să ne asigurăm că aceasta va sta.
  • O putem transfera apoi pe un platou, putem presăra deasupra zahăr pudră, după gust, așezăm câteva afine proaspete, iar rulada se pune la frigider timp de cel puțin 30 de minute, iar exact de asta este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Ruladă cu cremă de afine[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Tort de morcovi cu mango și căpșune. Un tort colorat și sățios!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies