Iată cum trebuie să cureți ustensilele de bucătărie din lemn. Trucul care îți va ușura munca în bucătărie.
Ustensilele din lemn sunt prezente în toate bucătăriile gospodinelor, iar acestea reprezintă o tradiție, mai ales că salvează foarte multe tigări în care nu poți amesteca cu un obiect de metal. Cu toate acestea, materialul poros reține umiditatea și crează un spațiu prielnic pentru bacterii, dacă ele nu sunt curățate cum trebuie. Iată trucul care te va salva în această situație.
Cum poți curăța rapid ustensilele de lemn din bucătărie
Citește și: Cum să curățați corect ficatul, pentru a elimina mirosul urât. Trucul util pentru gospodinele iscusite
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Modalitatea prin care poți scoate petele de pe veselă. Trucul de curățenie util pentru orice doamnă!
Pe platformele de socializare apar tot felul de trucuri pe care oamenii le pun la încercare pentru a-și ușura viața în bucătărie sau în locuință. Acest truc este perfect pentru bucătăresele desăvârșite, care iubesc să gătească, dar nu preferă să stea cu orele în bucătărie pentru a curăța ustensilele și vasele. Deoarece obiectele de lemn sunt cele mai greu de curățat, trebuie să știți acum cum puteți să faceți acest lucru foarte ușor.
Puneți o oală cu apă la fiert, iar în momentul în care a dat în clocot, adăugați lingurile și paletele de lemn, deoarece acest lucru va face să omoare microbii existenți în material. Toate petele galbene care rămân pe ustensile sunt, de fapt, microorganisme formate din urmele de grăsime, suc de legume sau alte lichide care au fost eliberate de alimente. Putem spăla aceste ustensile așa cum facem cu restul vaselor, cu săpun și apă și să le dezinfectăm apoi cu apă fierbinte.La ce riscuri ne expunem dacă nu curățăm ustensilele din lemn cum trebuie
Pe lingurile și ustensilele de lemn se găsesc mai mulți microbi decât în oricare alt vas de bucătărie, deși acesta ar putea părea foarte sigur și natural. Așa este, până când este folosit în bucătărie, deoarece, din cauza materialului poros, așchiilor și faptul că se comportă precum o sugativă, tot uleiul ars, sosul de mâncare și alte lucruri cu care Intră în contact obiectul rămân introduse în material.