Află din rândurile următoare cum să pregătești un meniu de 7 zile pentru femeile care au rezistență la insulină.
Rezistența la insulină este o afecțiune, care, din păcate, afectează din ce în ce mai multe femei. Aceasta este asociată cu depășirea vârstei de 45 de ani, sindromul ovarelor polichiste și o greutate peste medie. Din păcate, rezistența la insulină poate dezvolta și alte afecțiuni, cum ar fi diabetul de tip 2. De aceea, este important să conștientizăm că avem nevoie să îi oferim corpului nostru alimente bogate în vitamine și minerale, care au efect antiinflamator.
Alimente care te ajută să învingi rezistența la insulină
Înainte de a-ți alcătui meniul săptămânal, este important de știut care sunt alimentele ce au efect antiinflamator pe care trebuie să le introduci în alimentația ta. Acestea te vor ajuta să învingi rezistența la insulină.
Peștele este unul dintre cele mai recomandate alimente în cazul persoanelor care se confruntă cu rezistență la insulină.
Specialiștii în domeniu recomandă consumul de pește gras, cum ar fi somonul, sardinele, heringul și tonul. De asemenea, pe lângă pește, există și alte surse de grăsimi sănătoase pe care trebuie să le introduci în alimentația ta atunci când te confrunți cu rezistența la insulină. Printre acestea se numără uleiul de măsline, avocado, nucile și semințele, inclusiv cele de in, chia, dovleac și cânepă.Atunci când vorbim despre lactate, aici trebuie să le consumi doar pe cele fermentate, cum ar fi iaurtul, în special cel grecesc și chefirul.
De asemenea, fasolea și lintea sunt recomandate a fi introduse în mediul zilnic al persoanelor care se confruntă cu rezistență la insulină.Totodată, trebuie să consumi și cereale integrale, cum ar fi quinoa, orezul integral, grâul integral sau ovăzul, dar și ierburi condimentate.
Fructele și legumele nu trebuie să lipsească din alimentația sa, în special fructele de pădure, cireșele, citricele, perele și merele, dar și sfeclă, roșii, broccoli, conopidă, varză și multe altele.
Meniu de 7 zile pentru femeile cu rezistență la insulină
Ziua 1
Mic dejun
- o porție de clătite cu banane la care veți folosi doar o banană și 2 ouă
- 2 linguri de unt de migdale presărat peste clătite
- ⅓ cană zmeură
Gustare
- ¼ cană fistic nesărat prăjit uscat, decojit
Prânz
- o lipie cu castraveți și piept de pui
- o prună
Gustare:
- o cană de mure
Cină:
- o porție de somon cu lămâie și usturoi;
- o porție de salată de cireșe, orez sălbatic și quinoa
Ziua 2
Mic dejun
- o lipie cu ou, brânză și spanac
Gustare:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- o pară
- ⅔ cană chefir simplu cu conținut scăzut de grăsimi
Prânz:
- o porție de supă de pui cu tăieței, spanac și parmezan
- un măr
Gustare:
- ¼ cană migdale nesărate prăjite
Cină:
- porție de pui picant cu orez integral și varză kale
Ziua 3
Mic dejun:
- o porție de clătite cu banane
- două linguri de unt de migdale presărat peste clătite
- ⅓ cană zmeură
Gustare:
- un iaurt grecesc
- ⅓ cană afine
- 2 linguri de migdale
Prânz:
- o porție de supă de pui cu tăieței
- un măr
Gustare:
- un ou fiert
- o portocală
Cină:
- o porție de supă de linte și legume cu parmezan
- o porție de salată de varză cu oțet balsamic și parmezan
Ziua 4
Mic dejun:
- o lipie cu ouă, brânză și spanac
Gustare:
- ¼ cană fistic nesărat
Prânz:
- o porție de supă de pui cu tăieței, spanac și parmezan
- un măr
Gustare:
- o pară
- o cană de chefir simplu cu conținut scăzut de grăsimi
Cină:
- o salată de tofu mărunțit și condimentat cu mango, smântână, sfeclă și lime
Ziua 5
Mic dejun:
- lipie cu ouă, brânză și spanac
Gustare:
- un iaurt grecesc
- ½ cană de zmeură
Prânz:
- porție de supă de pui cu tăieței, spanac și parmezan
- un măr
Gustare:
- o pară
- 3 linguri de fistic
Cină:
- o porție de salată de pui cu susan
Ziua 6
Mic dejun:
- o porție de clătite cu banane;
- două linguri de unt de migdale presărat peste clătite;
- ⅓ cană de zmeură
Gustare:
- o portocală medie
- un ou fiert
Prânz:
- o porție de salată grecească cu păstăi
Gustare:
- ¼ cană fistic nesărat
Cină:
- o porție de tăieței cu ton și sos pesto
Ziua 7
Mic dejun:
- o lipie cu ou, brânză și spanac
Gustare:
- ¼ cană de migdale nesărate
- o cană de mure
Prânz:
- o porție de salată grecească cu păstăi
Gustare:
- o pară
Cină:
- o porție de pui prăjit cu ierburi, cartofi, măsline și brânză feta
Ce este rezistența la insulină și de ce e periculoasă
Rezistența la insulină apare atunci când corpul nostru nu răspunde eficient la insulină, iar pancreasul nostru secretă din eliberează din ce în ce mai multe insulină pentru a compensa. În acest caz, organismul nu poate ține pasul cu cererea crescută de insulă, ceea ce are ca rezultat un nivel constant mai ridicat de zahăr în sânge. Acest lucru duce în timp la dezvoltarea unor afecțiuni de sănătate, cum ar fi prediabet, diabet de tip 2 și obezitate.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.