„Trebuie să facem foaia cât se poate de subțire, să se vadă degetul prin ea!” Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea. Un preparat de post, foarte gustos!

„Trebuie să facem foaia cât se poate de subțire, să se vadă degetul prin ea!” Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea. Un preparat de post, foarte gustos!
„Trebuie să facem foaia cât se poate de subțire, să se vadă degetul prin ea!” Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea. Un preparat de post, foarte gustos!

Află din rândurile următoare care este rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea.

Sorin Bontea este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari de la noi din țară. Este foarte activ pe rețelele de socializare, acolo unde păstrează legătura cu urmăritorii săi din mediul online, împărtășind cu aceștia cele mai gustoase idei de rețete. De data aceasta, Sorin Bontea a pregătit o plăcinte de post cu varză.

Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea

Citește și: „Mie îmi place să am pe masă o friptură gustoasă de porc. Ce suculentă e!” Mușchiuleț de porc cu legume și condimente, rețeta lui chef Sorin Bontea!

Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea. Un preparat de post, foarte gustos!
Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea. Un preparat de post, foarte gustos![Sursa foto: freepik]

Citește și: „Nu trebuie să le lăsăm foarte mult, cât să nu se facă piure.” Rețeta de tort cu blat de nucă și cremă fină cu brânză, lime, scorțișoară și mere caramelizate a lui chef Sorin Bontea!

Ingrediente:

Potrivit informațiilor oferite de Sorin Bontea, pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 de ml de apă caldă;
  • O lingură de zahăr;
  • o linguriță de sare;
  • 3 linguri de ulei;
  • O lingură de oțet;
  • 750-800 de grame de făină.

Pentru compoziție ne trebuie următoarele ingrediente:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

  • o jumătate de varză;
  • 2 cepe;
  • sare și piper;
  • ulei.

Mod de preparare:

Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Prima dată, cheful a pregătit aluatul.

Începem cu aluatul pentru că trebuie să îl las să se odihnească 30 de minute.

Am aici 500 de ml de apă caldă. Punem prima dată apa, după care o lingură de zahăr, o linguriță de sare, 3 linguri de ulei, o lingură de oțet. 750 de grame de făină. Pot fi și 800 pentru că este importantă și umiditatea pe care o aveți în făină. La început mixăm încet. Am să mai adaug făină. Eu folosesc pentru aluat în general făină 650. Când începe aluatul să se strângă pe cârlig, atunci este gata.
Mai pun o lingură de ulei. Deja aluatul începe să nu mai lipească, înseamnă că este gata. Bag mâna puțin în făină și dau puțin pe margine ca să pot să iau tot. Am pus puțină făină în bol, pun și ulei și îl las să se odihnească pentru 30 de minute
.”, a spus Sorin Bontea pe Facebook.

Cât timp aluatul se odihnea, chef Sorin Bontea a pregătit umplutura cu varză.

Pun ulei în tigaie și lăsăm să se încingă. Punem ceapa. Deja a început să se încingă. Vreau să pun varza și nu vreau să o călesc foarte mult, vreau să rămână crocantă. Varza e aproape gata, trebuie doar să îi mai pun sare și piper. Varza e gata, o pun la răcit .”, a explicat bucătarul.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ulterior, chef Sorin Bontea a împărțit aluatul în 8 părți egale și le-a frământat până ce a obținut plăcințele.

Trebuie să facem foaia cât se poate de subțire, să se vadă degetul prin ea. Punem ulei la încins. Nu foarte mult, 3 linguri. Acum umplem plăcinta cu varză. Întindem bine. Acum iau din colț, întind puțin și aduc în mijloc. O împachetăm pe rotund. Asta este plăcinta, se simte varza când o pipăi și o punem la prăjit. Se vede pe margine că începe să se prăjească. O termin în cuptor. Bag plăcintele la cuptor la 180 de grade, 10-15 minute, până devin plăcintele crocante.”, a spus Sorin Bontea pe Facebook.  

Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea. Un preparat de post, foarte gustos!
Sorin Bontea [Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

„Carne tocată, mirodenii, roșii, ceapă și fac perișoarele pentru ciorbă!” Rețeta de ciorbă de perișoare a Gabrielei Cristea!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies