Ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci fistic în fiecare zi

Beneficii consum fistic
Beneficii consum fistic

Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă începi să consume fistic în fiecare zi. Cu siguranță nu știai aceste lucruri.

Consumul de fistic în fiecare zi nu reprezintă doar o gustare delicioasă, ci este ambalat în numeroși nutrienti care vă pot aduce beneficii sănătății voastre prin numeroase  moduri despre care cu siguranță nu știați. Iată motivele pentru care ar trebui să-l incluzi în dieta ta.

Curăță bacteriile intestinale

Citește și: Meniu de 7 zile pentru femeile care au rezistență la insulină. Are efect antiinflamator

Beneficii consum fistic
Beneficii consum fistic[Sursa foto: freepik]

Citește și: 9 alimente care sunt bune de mâncat înainte de a dormi

Fisticul vă ajută la curățarea bacteriilor intestinale, iar acesta poate fi savurat în mod obișnuit ca gustare sau folosit ca ingredient în diferite feluri de mâncare. Fisticul reușește să lupte cu problemele digestive, iar consumul acestuia duce la îmbunătățirea sănătății sistemului intestinal.

Totodată, fisticul produce substanțe nutritive esențiale în reglarea sistemului imunitar, fiind bogat în antioxidanți, ceea ce ajută la reducerea inflamației din intestine.

Îți poate îmbunătăți starea de spirit

De ce ar trebui să consumi fistic
De ce ar trebui să consumi fistic[Sursa foto: freepik]

În cazul în care nu știați, fisticul vă poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit, deoarece este o excelentă sursa de vitamine și minerale, inclusiv vitamina B-6, potasiu și magneziu, iar toate acestea duc la o mai bună stare de spirit prin nivel ridicat de proteine și prin producerea serotoninei.

Momentul în care consumați fistic, vă veți simți mult mai fericiți și mai relaxat, deoarece magneziul din el vă poate ajuta la reglarea nivelului de stres și reducerea anxietății lor, dar mai ales, îmbunătățește funcțiile creierului și reduce tulburările de dispoziție.

Poate promova pierderea în greutate

Beneficii consum fistic
Beneficii consum fistic[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Fisticul nu doar că este o gustare delicioasă, ci vă poate ajuta să scăpați de anumite kilograme nedorite, deoarece este bogat în proteine și fibre, ceea ce v-ar putea face să vă simțiți plin și să simțiți un nivel de sațietate mai ridicat. Fisticul reprezintă opțiunea de gustare nutritivă, cu puține calorii.

Scade nivelul colesterolului rău

Beneficii consum fistic
Beneficii consum fistic[Sursa foto: freepik]

Fisticul te ajută și în scăderea nivelului de colesterol din organism, care poate deveni dăunător atunci când nivelul din sânge devine prea mari, iar colesterolul rău poate duce la

boli de inimă, accident vascular cerebral și alte complicații de sănătate. Un studiu a arătat că participanții care au consumat timp de patru săptămâni zilnic fistic au avut o scădere semnificativă a nivelului de colesterol rău din organism.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Beneficii consum fistic
Beneficii consum fistic[Sursa foto: freepik]

Un alt aspect important al consumului de fistic reprezintă scăderea riscului de boli de inimă. Una dintre principalele modalități prin care fisticul promovează sănătatea inimii este prin reducerea nivelului de colesterol rău din sânge, dar, mai ales, ajută la blocarea absorbției colesterolului în intestin.

Fisticul conține grăsimi mononesaturate și polinesaturate care ajută la creșterea colesterolului bun, astfel fiind o sursă excelentă de antioxidanți care pot avea grijă de inima voastră. Datorită nivelului de vitamina E, acesta protejează celulele cauzate de radicalii liberi și reușește să scadă tensiunea arterială, un alt factor major de risc pentru bolile de inimă.

Întărește vederea oculară

De ce ar trebui să consumi fistic
De ce ar trebui să consumi fistic[Sursa foto: freepik]

Cu siguranță nu știați acest aspect, însă fisticul ajută și la întărirea vederii, deoarece conține vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitamina E, luteină și zeaxantină, care sunt cruciale pentru menținerea vederii sănătoase.

Vitamina E din compoziție este un antioxidant puternic care ajută la protejarea ochilor și reduce inflamația acestora. Luteina, fiind găsită în fistic și în partea ochiului responsabilă de procesarea informațiilor vizuale, acționează ca un produs de protecție solară naturală, filtru în lumină albastră dăunătoare.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Ar putea reduce riscul anumitor tipuri de cancer

De ce ar trebui să consumi fistic
De ce ar trebui să consumi fistic[Sursa foto: freepik]

Consumul de fistic vă poate ajuta în reducerea anumitor tipuri de cancer, deoarece răspândirea celulelor anormale din organism este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Consumul de fistic poate reduce riscul cancerului pulmonar, cel de prostată și cancerului de colon, deoarece conține un nivel ridicat de fibre, care ajută la îmbunătățirea digestiei și prevenirea formării polipilor care se pot transforma în aceste celule canceroase.

Echilibrează nivelul zahărului din sânge

De ce ar trebui să consumi fistic
De ce ar trebui să consumi fistic[Sursa foto: freepik]

Fisticul reușești să echilibreze și nivelul zahărului din sânge, iar pentru persoanele cu diabet zaharat sau un risc pentru a dezvolta această afecțiune, încorporarea fisticul în dieta lor poate fi echilibrul perfect de care au nevoie. Studiile au arătat că fisticul poate ajuta atunci când acesta este consumat după mese, reușind să încetinească absorția glucozei în sânge și să facă eliberarea acestuia cât mai lentă.

Menține vasele de sânge sănătoase

De ce ar trebui să consumi fistic
De ce ar trebui să consumi fistic[Sursa foto: freepik]

Ultimul, dar nu cel din urmă, fisticul poate ajuta pentru a menține vasele de sânge sănătoase, deoarece acesta este bogat în acizi grași, bun pentru inimă, iar consumat cu moderație, poate avea grijă de vasele voastră de sânge. Nu trebuie să consumați  fisticul în exces deoarece poate duce la probleme cu rinichii sau la kilogramele în plus, astfel că este necesar să vă raportați la o mână de fistic pe zi. Dacă nu știai care sunt beneficiile fisticului pentru organism, acum poate te gândești să îl introduci în dieta ta. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

9 alimente care sunt bune de mâncat înainte de a dormi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies