Află din rândurile următoare care este rețeta de sos de roșii, ardei capia și usturoi a Gabrielei Cristea.
Gabriela Cristea este o gospodină desăvârșită, care mereu pregătește cele mai gustoase preparate pentru familia sa. Vedeta a învățat de-a lungul timpului o mulțime de trucuri în bucătărie, pe care le împarte cu urmăritorii săi din mediul online.
De data aceasta, prezentatoarea TV a pregătit un sos de roșii, ardei capia și usturoi delicios.
Rețeta de sos de roșii, ardei capia și usturoi a Gabrielei Cristea
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- 4 ardei capia;
- 7 roșii;
- 2 căței de usturoi;
- cimbru;
- ulei de măsline;
- oțet balsamic;
- sare, zahăr.
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ O să fac un sos care mie îmi place foarte mult. Am pus deja la cuptor niște ardei să se coacă și avem roșiile astea pe care o să le coacem. Le tăiam în patru, scoatem partea asta de cotor și le punem într-o tavă. Eu am 7 roșii mari. După ce am tăiat roșiile și le-am pus în tavă, căutați niște usturoi din ăsta mare.
Două căpățâni din astea, le-am tăiat pe față și le înghesui aici. Mai pun deasupra niște cimbru, nu foarte mult. Avem aici și sare și punem aici un praf de sare. La sfârșit stropim cu ulei de măsline. Odată așezate toate legumele în tavă, usturoiul și roșiile, am asezonat și băgăm totul la cuptor. Lăsăm să se coacă bine roșiile și după aceea le stropim și cu un strop de zahăr, ca ele să se caramelizeze și să scăpăm și de aciditatea din roșii.