14 obiceiuri de care să ții cont pentru a nu te mai stresa

Cum gestionăm stresul
Cum gestionăm stresul

Iată la ce anume trebuie să fii atent pentru a elimina stresul din viața ta.

Stresul rămâne problema principală pentru majoritatea oamenilor, deoarece situațiile urgente de la locul de muncă sau din viața privată pot fi foarte frustrante și epuizante, mai ales atunci când ele apar când nu ne așteptăm prea mult. Este important să știi că așa cum vin aceste perioade, trebuie să le lăsăm libere să plece, așa că un lucru important de fiecare dată este să ne eliberăm de tot stresul acumulat și să uităm de micile probleme de zi cu zi, iar acestea vor rămâne la tine atâta timp cât tu le dai voie.

Stresul devine o amenințare reală pentru sănătatea noastră fizică și mentală, iar pe lângă faptul că ne pierdem din energia pe care o avem de zi cu zi, acesta poate avea un impact negativ asupra sistemului imunitar și poate duce la anumite boli cronice, cum ar fi problemele digestive, frecvente răceli și infecții, acnee, obezitate, pierderea kilogramelor, insomnie sau diferite dureri. În momentul în care suntem stresați tind să ni se întâmple mult mai multe lucruri decât în mod normal, astfel că de multe ori suntem capabili să ne întrebăm de ce toate ni se întâmplă nouă.
Iată câteva metode prin care putem scăpa de anumite perioade tensionate din viața noastră și putem gestiona mai ușor ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Stabilește intenții

Citește și: 5 obiceiuri ale femeilor pentru a fi mereu în formă

Cum gestionăm stresul
Cum gestionăm stresul[Sursa foto: freepik]

Citește și: Echilibrul Perfect: Cum să Îmbini Cariera cu Viața Personală cu Succes

În momentul în care îți stabilești o intenție deja te simți mai bine cu gândul că aceea va fi realizată. Chiar și în momentul în care se întâmplă ceva neașteptat, odată ce ai această intenție notată, tu îți vei canaliza toată puterea asupra ei și îți vei distribui energia pentru a face în așa fel încât dorința ta să devină realitate. În momentul în care vezi notată intenția, vei face orice pentru a o îndeplini, exact așa cum îți dorești un nou articol vestimentar pe care abia aștepți să pui mâna.

Planifică, dar nu exagera

Nu lăsa emoțiile să îți controleze viața
Nu lăsa emoțiile să îți controleze viața[Sursa foto: freepik]

Începeți să vă planificați anumite aspecte din viață, însă nu trăiți în fiecare zi din asta, ci oferiți-vă  timpul necesar pentru a observa lucrurile din jurul vostru și a le lua exact așa cum vin. Stabiliți-vă exact o linie între lucrurile pe care doriți să le planificați și de ceea ce v-ați dori să vă bucurați în momentul în care viața vă oferă ceva.

Gestionați-vă așteptările și nu trăiți din ele

Nu lăsa emoțiile să îți controleze viața
Nu lăsa emoțiile să îți controleze viața[Sursa foto: freepik]

De foarte multe ori în viața noastră credem că putem face mult mai bine, iar așteptările pe care le avem de la noi și de la cei din jur ajung uneori să nemulțumească, ba chiar să ne schimbe starea de spirit radical. Învățați că toată viața voastră este controlată de aceste așteptări, iar cu cât ne vom stabili mai mult să se întâmple exact așa cum vrem noi, cu atât mai mult vom fi dezamăgiți de situațiile și oamenii din jur.

Ascultați muzică

Nu lăsa emoțiile să îți controleze viața
Nu lăsa emoțiile să îți controleze viața[Sursa foto: freepik]

În momentul în care bateriile tale nu mai sunt încărcate, cea mai la îndemână metodă pentru a-ți crește energia este să asculți muzica preferată, deoarece nu toată lumea preferă uitatul la televizor sau filmele. Chiar dacă starea ta merge către ascultarea unor melodii și mai triste, impuneți-vă să asculți cel mai vesel playlist pe care îl aveți și veți vedea cum starea se schimbă instant.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Petreceți timp în natură

Nu lăsa emoțiile să îți controleze viața
Nu lăsa emoțiile să îți controleze viața[Sursa foto: freepik]

Nimic nu se compară cu câteva momente petrecute în natură, iar în momentul în care ne vom deconecta de la tehnologie din ce în ce mai mult, vom fi capabili să observăm în jurul nostru lucruri mărunte de care să ne bucurăm. Câteva momente la soare, pe iarbă, între copaci sau printre flori și frunze reprezintă medicamentele de care avem nevoie pentru a ne recăpăta energia și a ne odihni cum trebuie.

Exercițiu

Metode pentru a reduce stresul
Metode pentru a reduce stresul[Sursa foto: freepik]

Exercițiile te pot ajuta la fel de mult să-ți schimbi starea de sănătate a creierului mai ales când stresul începe să-ți afecteze și anumite părți ale vieții tale. Dacă nu puteți să faceți sport într-un cadru organizat, luați-vă câteva minute pentru a face exerciții în aer liber sau chiar la voi acasă.

Exprimați-vă recunoștința pentru tot ce aveți în jurul vostru

Înainte să ne uităm la ceea ce nu avem, mai bine ne vom exprima recunoștință pentru ceea ce avem deja și vom deveni mai fericiți în momentul în care facem un inventar al lucrurilor materiale, apoi ne gândim și la oamenii care sunt necondiționat în jurul nostru. În momentul în care îți dorești să fii fericit, încearcă să privești de fiecare dată în jos, la ceea ce ai deja, și să-ți mulțumești deoarece alții nu au nici măcar un sfert din ceea ce ai tu.

Nimic nu durează pentru totdeauna!

Nu lăsa emoțiile să îți controleze viața
Nu lăsa emoțiile să îți controleze viața[Sursa foto: freepik]

Nimic nu durează pentru totdeauna, astfel că nu trebuie să te stresezi la infinit. Gândește-te la situația din trecutul tău peste care ai reușit să răzbești, chiar dacă nu mai vedeai viață după asta. Gândește-te că totul durează mai puțin decât îți imaginezi, iar viața ta va deveni normală, la fel ca înainte, odată ce treci de acel mic obstacol sau emoție puternică la care te gândești.

Faceți Yoga

Metode pentru a reduce stresul
Metode pentru a reduce stresul[Sursa foto: freepik]

În momentul în care sunteți stresat din toate părțile, sănătatea noastră mentală și fizică trebuie să fie în același echilibru. 10 minute de yoga pe zi vă poate face să o luați de la capăt în orice moment al vieții v-ați afla, deoarece vă ajută să restaurați toate energiile din corpul vostru, ducând la o eliberare profundă a minții.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Surprinde cu un cadou pe cineva apropiat

În momentul în care primești un cadou te simți în al nouălea cer, însă și micile bucurii oferite celorlalți te pot ajuta la fel de mult. Planifică-ți să faci ziua frumoasă cuiva, astfel că îi poți pregăti ceea ce crezi tu de cuviință și să mergi să-i oferi pentru a-i aduce zâmbetul  pe buze.

Mângâiați un animal

Animalele de companie reușesc de fiecare dată să te scoată din orice stare, iar dacă ești un iubitor al necuvântătoarelor, încearcă să mângâi orice animal din jurul tău, chiar dacă nu este al tău, deoarece acest proces reduce tensiunea arterială și scade nivelul de cortizol, hormonul stresului.

Mănâncă mai sănătos

Cum gestionăm stresul
Cum gestionăm stresul[Sursa foto: freepik]

Atunci când te simți tensionat, încearcă să mănânci mai multe fructe și legume, astfel organismul își va lua vitaminele esențiale care te vor ajuta în mod natural la gestionarea stresului.

Notează gândul care îți aduce stres

Cum gestionăm stresul
Cum gestionăm stresul[Sursa foto: freepik]

În momentul în care un gând nu te lasă deloc în pace, notați-l pe o hârtie sau într-un jurnal, apoi aruncați acea parte scrisă ca și cum nu ar conta pentru viața voastră. Astfel, veți elimina odată cu el și emoțiile care l-au înconjurat în toată această perioadă.

Practică autodisciplina

Metode pentru a reduce stresul
Metode pentru a reduce stresul[Sursa foto: freepik]

Unul dintre lucrurile cele mai importante este să practicați autodisciplina, astfel că nu veți lăsa să fiți controlați de acele emoții din capul vostru. Dacă un lucru este prea mare pentru voi, atunci renunțați la el atâta timp cât vă aduce nefericirea. Acestea sunt doar câteva trucuri la care poți apela în momentul în care nu știi cum să gestionezi stresul din viața ta înainte ca acesta să îți controleze fluxul ei. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Echilibrul Perfect: Cum să Îmbini Cariera cu Viața Personală cu Succes

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies