Există nenumărate persoane, care simt o nevoie constantă de a se afla într-o relație, respectiv de a avea un partener. Însă știați de ce se întâmplă acest lucru?
Aflați din rândurile următoare, de ce unele persoane nu pot rămâne singure și își doresc să se afle întotdeauna într-o relație.
De ce unii oameni nu pot rămâne singuri
1. Dorința de conexiune emoțională
Un prim motiv legat de faptul că există nenumărate persoane care au o nevoie constantă de a se afla într-o relație, este reprezentat de dorința de conexiune emoțională resimțită de către acestea.
Citește și: De ce ne îndrăgostim atât de ușor? 9 motive clare susținute de psihologi
Citește și: 13 motive pentru care oamenii îl părăsesc pe cel pe care îl iubesc
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
2. Nevoia de creștere personală
Un alt motiv legat de faptul că există persoane care nu pot sta singure, ci mai degrabă își doresc să se afle în mod constant într-o relație, este legat de nevoia de creștere resimțită din punct de vedere personal.
Este cunoscut deja faptul că în orice relație în care intrăm, vom avea de învățat nenumărate lucruri de la partenerul nostru, dat fiind faptul că poate se află într-un punct diferit al vieții lui, atât din punct de vedere personal, cât și din punct de vedere profesional. Prin urmare, atunci când te afli într-o relație, este prezent și mijlocul de creștere și explorare personală pentru tine, există nenumărate oportunități de a afla mai multe lucruri atât despre propria persoană, cât și despre ce îți dorești de fapt de la un partener.3. Frica de singurătate
Bineînțeles că un motiv principal al faptului că ai tendința să te afli constant într-o relație, este legat și de faptul că îți este, dintr-un motiv sau altul, frică să fii singur. De-a lungul vieții, există nenumărate motive care ne determină, pe noi sau pe partenerul nostru, să punem punct unei relații, dat fiind faptul că nu se mai îndreaptă într-o direcție prea bună.
4. Presiunea socială
În zilele noastre, este cunoscut deja faptul că atât societatea în general, cât și membrii familiei sau chiar unii prieteni, pun o mare presiune pe noi, în momentul în care nu ne mai aflăm într-o relație. În general, se acordă o mare valoare angajamentului pe care îl ai față de partener, în momentul în care te afli într-o relație, aspect ce se schimbă radical, în momentul în care, dintr-un motiv sau altul, ești singur.
Prin urmare, vei avea tendința din cauza acestei presiuni, să îți dorești să fii într-o relație dedicată.5. Traume din trecut
Dat fiind faptul că pot exista nenumărate motive care pot duce la o despărțire, unele mai puțin grave, însă altele care ne afectează pe termen lung, unele persoane pot răspunde la aceste traume prin a nu-și mai dori un partener, în viitorul apropiat, însă alte persoane pățesc exact opusul, și anume, nu își doresc să fie singure sub nicio formă. Astfel, aceste persoane folosesc relațiile ca o formă de evadare sau ca o modalitate de a evita sa se ocupe de aceste traume din trecut, din punct de vedere emoțional.
6. Lipsa de conștientizare de sine
Nu în ultimul rând, se pare că există și persoane care pur și simplu intră într-o relație, însă fără să fie conștiente pe deplin de care sunt motivațiile, modelele sau dorințele pe care le au în respectivul moment, de la un viitor partener, respectiv relație. Aceste persoane obișnuiesc să se bucure pur și simplu de experiența aceasta de a se afla într-o relație, fără să analizeze prea mult motivele pentru care își doresc acest lucru și se implică în acest angajament.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.