Află din rândurile următoare care este rețeta Gabrielei Cristea de doradă cu sos grecesc de lămâie.
Gabriela Cristea împărtășește mereu cu urmăritorii săi din mediul online cele mai gustoase rețete pe care le gătește pentru ea și pentru familia sa. De data aceasta, prezentatoarea TV a pregătit doi pești pe care i-a asezonat cu un sos special.
Rețeta de doradă cu sos grecesc de lămâie a Gabrielei Cristea
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- 2 pești mari;
- Sare;
- un cățel de usturoi;
- zeama de la o lămâie;
- ulei de măsline;
- cimbru.
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Mai întâi, prezentatoarea TV a pregătit cu atenție peștele, pe care l-a curățat cu grijă.
„ Dragilor, astăzi vreau să fac un pește. După ce curățăm peștele impecabil, o să vă arăt imediat cum fac eu peștele și cum prefer eu peștele. Peștele nu trebuie curățat doar de solzi, trebuie să aveți grijă ca și în interior să fie curățat foarte bine. Înăuntru, eu îl tai inclusiv pe coloană și îi scot de acolo o venă, care pe mine mă deranjează și încerc să scot totul de acolo pentru că vreau să fie cât mai bine curățat. Am spălat peștii și i-am uscat bine cu șervețele. Acum îi dau cu sare pe deasupra, pe ambele părți și eu îi dau cu sare și în interior. Eu nu-i prăjesc, îi fac pe grătar. Am încins bine grătarul și îi fac 8 minute pe o parte, îi întorc și îi mai fac 8 minute pe cealaltă parte și sunt gata.”, a spus Gabriela Cristea pe Facebook.
Cât timp peștele era pe grătar, prezentatoarea TV a pregătit sosul grecesc la care a adăugat un ingredient secret.
„ Punem un cățel de usturoi, stoarcem o lămâie, punem lămâia peste usturoi. Tot aici punem și niște ulei de măsline și ingredientul surpriză: cimbru. Nu mult, doar să presărați puțin deasupra. Punem și un strop de sare. Totul se bate bine și capătă o consistență vâscoasă dacă îl bateți cu telul .”, a explicat Gabriela Cristea.