Cheesecake-ul cu dovleac și topping de caramel se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de cheesecake cu dovleac și topping de caramel.
Rețetă de Cheesecake cu dovleac și topping de caramel
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 200 g de biscuiți simpli
- 150 g de unt
- 3 linguri de pudră de cacao
ingrediente pentru umplutură
- 450 g de cremă de brânză
- 250 g de zahăr
- 150 ml de smântână dulce
- 400 g de piure de dovleac
- 4 ouă
- o esență de vanilie
- puțină nucșoară rasă, opțional
- 1/2 de linguriță de scorțișoară
- puțin ghimbir ras, opțional
ingrediente pentru topping
- 100 g de unt
- 150 g de zahăr
- 100 ml de smântână dulce
Ingrediente pentru decor
- frișcă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a pregăti blatul. Așadar, vom începe prin a pune biscuiții în robotul de bucătărie sau într-o pungă groasă, pentru ca ulterior să îi măcinăm, în cazul robotului de bucătărie sau să îi pisăm foarte bine cu sucitorul, în cazul în care utilizați o pungă groasă. Consistența biscuiților trebuie să fie cât mai sfărâmicioasă cu putință, iar ulterior îi vom pune într-un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom adăuga și pudra de cacao, dar și untul, pe care l-am topit în prealabil. Amestecăm foarte bine cu ajutorul unei linguri, până când toate ingredientele se vor omogeniza așa cum ne dorim.
- Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor, rotundă, cu pereții detașabili, în care vom așeza hârtie de copt, însă doar la baza ei, iar marginile le vom unge cu puțin unt. Imediat apoi, vom turna compoziția noastră de biscuiți în tavă, iar cu ajutorul unei linguri sau a unui pahar, vom presa blatul astfel încât să formăm baza noastră pentru desert. Este necesar ca din blatul de biscuiți să se formeze și o margine rotundă, în părțile laterale, însă nu până sus de tot. Tava se va introduce în frigider până când ne ocupăm de prepararea umpluturii.
- Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, pentru a pregăti umplutura noastră pentru desert, în care vom adăuga pentru început crema de brânză, dar și zahărul, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer pentru a se omogeniza cât mai bine cu putință. În continuare, vom adăuga tot aici smântâna dulce, pe care o vom încorpora tot cu ajutorul mixerului, cu restul ingredientelor din bol. Rând pe rând, vom adăuga și ouăle, amestecând foarte bine după fiecare, pentru a ne asigura că se încorporează. Nu în ultimul rând, vom adăuga și piureul de dovleac, dar și esența de vanilie, ghimbirul ras, nucșoara, dar și scorțișoara. Mai amestecăm încă puțin cu mixerul pentru a ne asigura că toate acestea se împrăștie în toată umplutura noastră.
- Acum că umplutura noastră este gata, tot ce trebuie să facem este să scoatem tava cu blatul din frigider, pentru a turna în tavă umplutura, iar ulterior tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 170°C, timp de aproximativ o oră, sau până când observăm că desertul este gata. După acest interval de timp, vom opri cuptorul și vom lăsa tava acolo, până când se răcește complet.
- Până când se răcește desertul nostru, ne vom ocupa și de toppingul de caramel. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite în care vom adăuga zahărul, la foc mic și vom aștepta să se topească complet, amestecând din când în când. În momentul în care zahărul s-a topit, vom adăuga și untul, dar și smântâna dulce și mai ținem conținutul pe foc timp de aproximativ 5 minute, amestecând din când în când, iar ulterior oprim focul.
- Acum că și toppingul nostru este gata, tot ce trebuie să facem este să scoatem tava din cuptor, să așezăm desertul pe o un platou de dimensiuni mai mari, iar deasupra să-l ornăm cu toppingul de caramel, dar și câteva vârfuri de frișcă, după preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.